Schampo för tunt och skadat hår- Nioxin

Innehåller annonslänkar för lyko.se

Jag är trött på att ha tunt hår och har köpt Nioxin som är ett schampo mot håravfall och tunt hår. Jag kom i kontakt med Nioxin  för länge sedan när jag köpte deras Leave-in av en slump som visade sedan vara för tunnhåriga människor.

Nioxin har olika schampo serier för olika grader av håravfall. Själv skulle jag inte säga att jag har hårförlust/håravfall, det är mer att håret går av på vissa ställen och blir aldrig längre. Så jag köpte deras serie för tunt och skadat hår, serie 4, tänkte skonsamt kan inte vara fel. Men visst jag har tappat en del hår med det ska jag inte ljuga om. Jag gör tidigare bloggat då och då PRP för att få bra hår.

Schampo mot håravfall

För få ett fint hår en välmående hårbotten avgörande. Det är därför har jag köpt schampo mot håravfall vars uppgift är rena hårbotten och skapa goda förutsättningar att mitt hår börja växa bättre.

Jag använder mig en hel del av torrschampo då jag tycker om volymen det ger, men jag tror inte det är så bra för min hårbotten dessvärre. Jag lägger enbart torrschampo en bit från hårbotten.

Många människor har torr hårbotten med skorpor och sådant, det hänger ofta ihop med att dom i sin tur har tunt hår och håravfall.

Nioxin Hair System Kit 4

För märkbart tunt och fint hår. Setet förstärker hårets struktur och fräschar upp hårbotten, samtidigt som det ger färgat hår balans och fukt.

Denna trestegsteknik från Nioxin ger snabba och långsiktiga resultat genom att optimera, rengöra och behandla de faktorer som bidrar till tunt hår.

De tre stegen minskar håravfall, förbättrar hårets struktur, stärker håret, avlägsnar talg och ger ett tjockare hår.

Setet innehåller:
– Nioxin System 4 Cleanser 150 ml
– Nioxin System 4 Scalp Revitaliser 150 ml
– Scalp System 4 Treatment 50 ml

Pris: 649 kr

Köp här

Resultat Nioxin

Runt 80% som upplever efter 4 veckor att deras hår har blivit bättre efter ha använt Noxin. Vilket fall ska bli intressant att utvärdera dessa produkter på sikt och jag har provat dom några gånger nu redan och mitt hår har blivit super lent, doftar diskret och håller sig rent länge.

När du använder denna typ av behandlingar kan hårbotten bli lite röd p.g.a. den ökade blodcirkulationen i hårbotten.

Recension Nioxin

Jag har testat Nioxin Scalp System 4 Treatment ett tag och här är min recension. Jag har haft en ganska så torr hårbotten pga av alla produkter jag använder har med stark parfym. Jag upplever att min hårbotten har återhämtat sig och att det känns väldigt bra äntligen använda något skonsamt för mitt hår.

Det är logiskt att mår inte din hårbotten bra så växer inte håret lika bra. Hårstråna får  får svårt att komma upp hårbotten när det är fullt torrhud som täcker hårbotten. Nu kommer jag fortsätta att använda Nioxin för att få mitt hår tillbaka!

Köp alla från Nixoin här

5 reaktioner på ”Schampo för tunt och skadat hår- Nioxin

 1. Candice Swanepoel i reklamen för ett schampo som påstås minska håravfall. Det tror jag inte alls på. Hur har de bevisat att hårprodukterna minskar håravfall? Inte alls antagligen. Att ha kemikalier i hårprodukter som ökar blodcirkulationen genom att irritera huden är ett gammalt knep.

  1. jag har ingen aning, men många schampon som minskar håravfall sånt som öka blodcirkulationen…det är ju väldigt bra med massage där för få samma effekt. Kände att det vore ju säkert bättre för håret att han något skonsamt som tvättar hårbotten!

  2. Reklambilderna bryr jag mig inte så mycket om (de har alla x antal extensions för att få det där overkliga svallet). Och kemikalier – allt är ju kemikalier… Hela idén med Nioxin är att ge dig en ren och frisk hårbotten. Ja, det finns en låg dos pepparmynta, men också aminosyror, antioxidanter som vitt te-extrakt, fuktgivare och milda rengörare. Som vanligt handlar allt om halterna, och balansen mellan de olika ingredienser.
   Det sagt: Min väninna som är beroende av mediciner har fått märkbart bättre hårkvalitet sedan hon började med Nioxin. Mitt eget hår (torrt, frasigt, gammalt) gillar också Nioxin. Du kan läsa om det här: https://www.daisybeauty.com/nioxin-gor-haret-starkare-friskare-och-fylligare/

 2. Hej
  I am using Nioxin Shampoo for almost 8 months. No signs of improvement. I wouldn’t advise anyone to buy this product. I think that most of the published positive ”Recensions” are made in exchange of some products/money. ”Influencer way” of doing things. Probably a ”bio – eco” reknown shampoo, a good diet and no-stress will help more….. Consider that.

  1. some things works differens to people, if you have hair loss with to must testorone you need medication for example. Also i think you need to try products for at least 3 month.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.