Uncategorized

Hårbehandling för fylligare hår

Nu har jag varit iväg och gjort en naturlig hårbehandling för att fylligare hår. Det heter PRP, har du hört om det?

Hade förlorat mitt fylliga hår

För ungefär ett år sedan så hade jag oturen och gick till en oseriös frisör som fast löshår på mig som fästes för nära hårbotten med hårförlängningsmetoden wax. Redan första dagen så märkte jag att det drog och när jag skulle sova så gjorde det ont i hårbotten. Tre månader senare när jag skulle plocka ut löshåret så föll även 3 fulla händer mer hårrötter ut. Jag blev jätterädd, håret var super tunt och det gick inte sätt in nytt löshår igen.

Nu har det snart gått snart ett år sedan dess men mitt hår känns fortfarande återhämtat. Det blev tyvärr så att jag använda löshår för det var så himla tunt för det hade blivit en ond cirkel och jag mådde dåligt över det. Jag ville få bättre hår och hade hört om Prp och bokade helt enkelt in en kur. Hur länge ska man behöva vänta på att håret ska växa? Jag hade gett det ett år….

Hårbehandling för få fylligare hår

En Prp behandling är en hårbehandling man kan göra för få håret att växa eller att bromsa håravfall. På så vis kan man få tillbaka sitt tidigare fylligare hår. Man kan även göra Prp i ansiktet (vampyrmetoden) och det ska jag även göra framöver.

PRP bromsar håravfall, stimulerar hårväxt och är en 100% naturlig behandling för hår eller hud.

Jag gjorde min behandling på Akacia Medical och det gick till så här:

 1. Först tog det ut blod från armen.
 2. Blodet fick sedan snurra i en centrifug maskin som separerade blodet och fick fram det gula Prp och det är det som injiceras i hårbotten.
 3. Hårbotten rengörs med sterilt rengöring.
 4. Prp injiceras i hårbotten med jämna avstånd, det gör inte så ont då man är bedövad
 5. Nålar byts några gånger så att man slipper få en trubbig nål.
 6. När allt är klart så masseras hårbotten så att vätskan fördelas under huden på alla områden, det var jätteskönt.
 7. Efteråt så känns huvudet ömt och det är lite ömt ettpar dagar du kan sova på det utan problem. Men på ett rent örngott.

Mina upplevelser:

Mot kvällen så börjar det klia i hela hårbotten då det börjar läkas och blodet flödar på i huvudet. Dag 2 känns helt ok och det har aldrig känts ont, bara lite ömt om man skulle  ta på det huvudet men det ska man undvika. Redan efter 24 timmar får man tvätta håret.

För bästa resultat så bör man göra en kur på 3 gånger för få ut maximal effekt vilket jag ska göra.

Pris: Det kostar 3500kr per gång, men kan köpa som paketpris mer förmånligt.

 

 

9 reaktioner på ”Hårbehandling för fylligare hår

 1. Jahaja, och hur har de visat att det är så? Inte alls antar jag. Jämför med dokumentationen av mediciner som säljs mot håravfall. “Vampyrmetoden” fungerar inte men lycka till! Det finns inte en enda vetenskaplig studie som visar att “Vampyrmetoden” har den minsta effekt. Jag avskyr företag som beter sig så här mot kvinnor!

  1. hej! Nu har det gått lite över en månad sedan min första behandling och när jag känner i hårbotten känner jag lite stubb förut.
   När jag var där på behandling 2 sa dom att det har börjat växa 🙂 Jag har fotat före bilder så ska jämföra i i slutet på juli tänkte jag. Ger det lite mer tid tänkte jag 🙂 Men man känner hur det börjar klia i hårbotten när hårbotten fått mer energi. Man ska alltid göra 3 behandlingar för att få veta om behandlingen fungerar, sedan kan man trappa upp med fler i sådant fall. Kommer slänga upp på bloggen sedan!

 2. Hej MissJennie, Undrar om du har lite före och efter bilder nu när du gjort prp behandligen mot håravfall? Har det fungerat för dig?

 3. Hej Jennie, jag är desperat och behöver hitta något som hjälper mig att stoppa mitt hår att trilla av/växa tillbaka. Har provat både Priorin & Minoxidil utan effekt. Hur länge fungerade din tillväxt via PRP behandling?

  1. hej, inte roligt när sådant händer :/
   Då tycker jag definitivt Prp är något för dig. Hade en liten fas jag tappade hår igen i somras och det slutade redan efter en vecka efter jag gjort Prp. Det är nämligen bra att följa upp prp lite då och då efter avslutad kur på 3 gr. När jag gjorde det första gången så märkte jag efter 3 veckor att det började bli som stubb i hårbotten av nytt hår som började växa ut. Behandlingen funkar inte på alla men kan vara värt ett försök, rekommenderar varmt Akacia Medical.

   Häromdagen berättade en bekant till mig om MSM pulver så ska genast köpa hem det lägger in en länk:https://www.svensktkosttillskott.se/lignisul-msm?da=14-16&gclid=Cj0KCQiAgZTRBRDmARIsAJvVWAtmznU4MOdUsMNh8DxGtYlSVG8Ks9c9cKO2lUpTRDcxNwNqFL8cr9UaAg3QEALw_wcB

   Det ska vetas att man tappar ofta hår pga av stress, hormoner, brist på järn och b12 så viktigt kolla upp dessa med och äta hälsosamt. Personligen har jag börjat äta mer hälsosamt och det märks på håret 🙂

 4. Hej Jennie!!
  Jag funderar över att göra prp behandlingar och vill kolla hur det har gått för din del. Har du fått mer hår?
  Hälsningar, Sara

  1. Hej, vet du behandlingen var det bästa som har hänt mig! Jag har kört den 4 gånger, sista gången provade jag i vikarna, där trodde jag inte att jag hade haft mer hår förut. Men nu har jag som horn där av hår haha som vuxit ut.

   Jag rekommenderar Prp precis till alla som fått svagare hår för att den är naturlig och det finns stor chans att få resultat. Tyvärr funkar det inte på alla!

   Mitt hår hade blivit förtunnat av år av hårförlängning så det behöver inte vara håravfall man har för att göra Prp! Bor du i Sthlm så kan du gå till Akacia Medical som mig! Lycka till!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *