Skönhet

Guiden till fräscht hår mellan hårtvättarna med torrschampo

Att hålla håret fräscht mellan tvättarna är en konst, och torrschampo är den hemliga hjälten. Här är en guide till olika typer av torrschampo och hur du bäst använder dem. Personligen så använder jag faktiskt torrschampo i nytvättat hår för att behålla fräschören längre så det är en missuppfattning att man endast använder torrschampo i smutsigt hår.

 1. Typer av torrschampo:
 • Pulverform: Torrschampo i pulverform är vanligt och appliceras genom att pudra det på hårbotten. Det är effektivt för att absorbera överflödigt fett och ge volym.
 • Sprayflaska: Detta är den mest populära formen av torrschampo. Applicera det genom att spraya på hårbotten och längderna för att fräscha upp och ge textur.
 • Mousse: Torrschampomousse ger en lättare känsla. Applicera genom att fördela mousset jämnt över håret för att absorbera olja och ge volym.
 1. Applicera torrschampo:
 • Skaka flaskan: Oavsett typ av torrschampo, skaka flaskan ordentligt före användning för att fördela produkten jämnt.
 • Dela i sektioner: Dela håret i sektioner för att applicera torrschampot jämnt. Fokusera särskilt på hårbotten där oljan oftast samlas.
 • Spraya/Pudra/Massera: Applicera torrschampot enligt dess form – spray på, pudra på eller massera in moussen. Var noga med att massera produkten in i hårbotten för att fördela den jämnt.
 • Borstning eller fingrar: Borsta igenom håret eller använd fingrarna för att arbeta in torrschampot och undvika eventuella rester.
 1. Nyheten: Torrschampo för natten:
 • Över natten: Vissa torrschampon är speciellt utformade för att appliceras innan du går och lägger dig. De jobbar under natten för att absorbera olja och ge fräschhet på morgonen.
 1. Torrschampo On-the-Go:
 • Arbetsplatsen: Ha alltid en miniflaska torrschampo på arbetsplatsen för att snabbt fräscha upp håret innan ett möte eller efter en lång dag.
 • Väskan: En praktisk resestorlek av torrschampo är oumbärlig i väskan för att kunna fräscha upp håret när du är på språng eller under en resa.
 • Gymväskan: Ett snabbt sätt att känna sig uppfräschad efter träningspasset är att använda torrschampo i gymväskan.

Att inkludera torrschampo i din skönhetsrutin gör det enkelt att behålla fräschheten mellan tvättarna och ger även volym och textur till ditt hår. Testa olika typer för att se vilken som passar bäst för ditt hår och dina behov. Nu kan du njuta av fräscht hår varje dag! Slutligen, använder du torrschampo behöver du verkligen tvätta håret två gånger när du tvättar för första gången, tvättar bort smuts och andra gången rengör. En skalp behöver få känna fri från produkter för att hårväxten ska ha en optimal miljö för håret att frodas i.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *