Ekonomi

Dra ned på dina vardagliga kostnader med ett kostnadsfritt kreditkort

-Inlägg i samarbete-

Vi människor spenderar nästan pengar dagligen, vare sig om det rör sig om en kaffe på stan, klädshopping eller mat. Det är såklart smartast att sluta småhandla men om man vill unna sig en kaffe, ta en fika med en vän eller annan vardagslyx är det bästa medlet för att spara pengar på sina inköp ett kreditkort.

Nu kanske du tänker att kreditkort är något som är dyrt att skaffa, kommer med konstiga villkor och kostar en massa att använda men så är inte fallet. Det finns idag flera kreditkort som är helt gratis att äga, det vill säga kreditkort utan årsavgift. Visst, de flesta kreditkort tar en avgift om du till exempel gör kontantuttag med kortet eller handlar i en annan valuta. Håller du dig dock på hemmaplan här i Sverige så behöver inte ett kreditkort kosta en enda krona.

Stilig kreditkortshållare

Men att kreditkortet i sig är gratis gör ju inte så man sparar pengar på sitt handlande. Det som gör att du och jag kan spara pengar på att använda ett gratis kreditkort är bonusprogrammen och cashback. Kort med bonusprogram även kallade bonuskort innebär att du samlar poäng på alla köp du gör med kreditkortet. 

Vissa kort skickar ut bonusen som pengar varje månad (cashback), det vill säga att du får pengar tillbaka på det du spenderat. Men det finns även de bonuskort som har speciella online butiker där man kan spendera sina bonuspoäng. I dessa butiker kan man hitta allt från resor, upplevelser, varor och mycket annat. Alla kreditkort har såklart olika nivåer av bonus och olika produkter man kan växla in sina bonuspoäng för.

Så hur hittar man kreditkort utan årsavgift och vilket är det bästa?

Detta är så klart individuellt beroende på vilka bonusar man tycker är intressanta och om cashback är viktigare än att kunna spendera bonuspoäng på produkter. Men ett smidigt sätt för att kunna hitta bra och kostnadsfria kreditkort är jämförelsesajter. Dessa jämförelsesajter för kreditkort jämför olika kreditkort kostnadsfritt. 

Du kan exempelvis välja att endast jämföra gratis eller kreditkort med bonus. Är du inte speciellt insatt i kreditkort kan detta vara ett bra sätt för att snabbt hitta ett kort som är intressant för dig. I slutändan är det ju bara du som kan avgöra vilket kreditkort som är bäst för att du skall få ut mer av ditt vardagliga spenderande.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *