Ekonomi

Att ha ett kreditkort när man reser utomlands är smart

-Samarbete med Kortio.se-

Är det något som jag älskar så är det att resa och det gärna till nya platser varje gång. Jag har en del länder som står på min Bucketlist och jag tänkte att jag kunder berätta om det och hur man smartare kan hålla sin budget på resan.

Att vara iväg på resa kan bli ganska så dyrt om man tycker om att resa med stil, min tid är förbi med att bo på hotell med under 3 stjärnor. Det sägs att man inte är så mycket på hotellet men det tycker jag inte stämmer alls. När jag reser vill jag gärna bo på 4-5 stjärnor med hotell med gym, spa-avdelning och roomservice! Finns det något mer trevligt än att vakna upp super utvilad och beställa upp pannkakor på rummet och färsk juice? Jag älskar färskpressad juice och står inte ut dricka koncentrat, det är inte gott! I år planerar jag att upptäcka nya resmål och nya städer.

Jag föredrar att resa dit det finns lite city puls och som souvenir brukar jag köpa hem kläder, smycken och hudvård!

Egentligen är det ganska så svårt och veta vilken typ av budget man bör ha med sig och buffert för oförutsägbara utgifter. Vissa länder kräver att man tar ut kontanter och för att inte råka tappa bort stora belopp får man ofta ta ut flera gånger, något som kan bli ganska så dyrt.

För att spara in pengar brukar jag boka min resa med ett bonus kreditkort på flyg, med ett så kallat ”Resekort” där man slipper uttagsavgifter utomlands.  Då jag gärna spenderar pengar i diverse butiker kan jag få bonus med ”Shopping kort” vilket är som gratis pengar. Det ger även en överblick om vad man faktiskt spenderar på shopping, som egentligen är just for fun spendering och inte livsnödvändigt. Det finns många olika kreditkort hos Kortio som ger extra försäkringar på resan fall om det oväntade händer som olika, resväskan kommer bort och så vidare. Vi ska inte tala om den tråkiga väntetiden på flygplatsen, där sitter nog vem som helst hellre av sin tid i en Vip-lougne?

När jag reser vill jag resa bekvämt och vad är inte bättre än att flyta i ett skönt mjukis sett i cashmere?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *