Ekonomi

Drömmer du om ny bostad?

Samarbete med cernera.se

Många som söker nya bostadsrätter kollar Hemnet. Men det finns fler bra ställen att kolla in. Det gäller till exempel bostäder i Borås från Cernera. Deras bostäder ligger i huvudsak i Borås men även på fler orter runt om i landet. Jönköping, Vadstena och Frösön är några exempel. 

Av strategiska skäl väljer de att bygga och sälja bostäder i trygga områden som passar människor med ordnade förhållanden. Det gäller till exempel barnfamiljer, medelålders par och äldre. Men egentligen alla personer som vill leva i en trygg tillvaro, utan att känna oro när man släpper ut barnen för att leka eller när man kommer hem med nattbussen.

Bostadsprojekten som är samtliga nybyggnation är moderna, snygga och i en livfull och inspirerande miljö. Sedan får man inte glömma bort att planlösningar är genomtänkta och att byggnadskonstruktionen är hållbar. Det är något att vara uppmärksam på, om man vill köpa bostadsrätter, framförallt nya sådana. Man vill inte att de ska fallera snabbt helt enkelt.

Förändra din livssituation

Men hur har man råd att köpa en nyproducerad bostadsrätt om man inte har haft det tidigare?

För många människor, är det just bara drömmar. Man kan väl inte säga att det är nattsvart för precis alla, men man kan konstatera att det är en gråskala.

Skulle du vara i den mer eller mindre totala botten med skulder, socialbidrag och sociala problem. Då är det första steget givet. Ta tag i de sociala problem.  Har du sabbat din ekonomi, så ta ett uppsamlingslån eller genomgå en skuldsanering. Har du bara otillräcklig inkomst, kanske är student eller något liknande, då måste man göra klart sina studier eller bli kreativ. Hitta smarta sätt att tjäna pengar (t.ex. genom att starta ett företag eller göra ekonomiska investeringar) så kanske du till slut får råd att köpa en bostadsrätt. Det är väldigt viktigt att man är både disciplinerad och sparar. Du vill kunna ha råd att betala en insats, och dessutom ha råd att amortera på lånet. I regel krävs det att du har en ordnad ekonomi från första början, för att ens få ett lån.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *