Bra tips

Kreditkort eller privatlån

Du som är ute efter att låna mindre summor pengar väljer ofta mellan ett kreditkort eller ett smslån utan UC. Vilket alternativ är då egentligen att föredra? Det beror på vad du efterfrågar och hur din ekonomiska situation ser ut. Läs vidare för att ta del av våra tips gällande huruvida du bör teckna privatlån eller använda dig av kreditkort.

Undvik onödiga kostnader genom att välja det lånealternativ som passar bäst för dig! Kreditkort ses traditionellt som ett flexibelt sätt att låna pengar på. Ett kreditkort ger dig en disponibel kredit som du kan använda när som helst, hur som helst. Det innebär att du har råd med lite större inköp även om det ekar tomt på kontot för tillfället. Å andra sidan, ska det nämnas att kreditkort kan ha en tendens att leda till att man spenderar mer pengar än man har. Detta beror naturligtvis på personen ifråga, men det är svårt att få en uppfattning om hur mycket pengar man har när man använder en disponibel kredit. Du måste dessutom komma ihåg att betala tillbaka den kredit du har använt.

 

Det kan då snarare vara ett vettigt alternativ att teckna ett privatlån för att täcka oförutsedda utgifter. Detta är speciellt ett bra alternativ för de gånger då man har en enskild större kostnad, som sedan kan betalas av under årets gång. Privatlån ger dessutom en typ av regelbundenhet och förutsägbarhet kring vilka utgifter man kommer att ha varje månad. Månatliga avbetalningar innebär även att det är lättare att få en överblick över sin ekonomi jämfört med om man använder sig av ett kreditkort. Kort sagt så kan man säga att privatlån passar bättre för de som vill låna ett större engångsbelopp. Det kan även vara en god idé att använda sig av ett privatlån om man har många existerande krediter och smålån som man vill samla på ett och samma ställe.

Om du funderar på vilket alternativ som har högst ränta, är detta i merparten av alla fall kreditkort. Privatlån ger dig visserligen en lägre ränta, men å andra sidan så erbjuder kreditkort en typ av ekonomisk flexibilitet som är svår att överträffa. Kreditkort kan dessutom i många fall kombineras med extra rabatter samt bonuspoäng inom vissa butiker. Sammanfattningsvis så bör alltså den som ska göra ett större inköp, eller rentav ett medelstort inköp, och ha detta lån i minst 4 månader använda sig av ett privatlån snarare än ett kreditkort. Kreditkort å andra sidan är bättre om man ska betala tillbaka pengarna relativt omgående. Du kan dessutom jämföra privatlån online direkt på jämförelsesidan lanutankreditupplysning.se. Därigenom så kan du välja det lån som har bäst villkor för dig, liksom det med lägst effektiv ränta. Vare sig du ska teckna ett privatlån eller börja använda ett kreditkort, så bör du ta en titt och jämföra kostnaden för respektive alternativ online.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.