Hälsa

Vi alla skulle må bättre av bra sömn

Vi alla skulle må bättre av bra sömn. Ett sätt att förbättra den är genom att använda glasögon med blåljusfilter. 

När det gäller vår hälsa så är det viktigt att vi tar hand om den och att vi använder de bästa verktygen för det. I dagens samhälle blir människor mer och mer upptagna och vi spenderar mycket tid framför våra datorer och andra skärmar som tex mobiltelefonen. Det är svårt att prioritera sömnen när man har så mycket annat att göra. Detta är något som många av oss mår dåligt av och som vi därför måste ta tag i. 

Blått ljus, vad är det?

När man spenderar mycket tid framför datorn och mobiltelefonen så utsätter man sin kropp för något som kallas blått ljus. Blått ljus är det ljus som framkallas av LED-skärmar som de flesta av vår telefoner och datorer innehåller.  Det blå ljuset är uppiggande och ökar vår uppmärksamhet under dagarna men under kvällen så går det istället över till att bli ett stort problem för vår dygnsrytm. 

 

På kvällen när det mörkare utomhus så börjar samtidigt vår hjärna att producera ett naturligt ämne som heter melatonin som fungerar som ett naturligt sömnmedel för våra kroppar. Melatonin ges ofta i tablettform till barn som är överaktiva på kvällarna och behöver hjälp att slappna av och varva ned. Studier visar att det blå ljuset från skärmarna minskar vår naturliga produktion av melatonin vilket leder till att vi istället för att bli trötta på kvällarna blir pigga och inte kan somna. Arbetar man många sena kvällar så är det inte ovanligt att sedan uppleva sömnlöshet. 

 

De som läser denna text kommer direkt att tänka att det spelar ingen roll, jag måste kunna ägna mina kvällar till jobb. Och hoppas verkligen på att det inte innebär ett sömnlöst liv i många år framöver. Jag har dock hittat lösningen på detta och vill tipsa er alla! Jag som arbetar helt och hållet online är verkligen utsatt för detta och för mig har det varit räddningen.

https://www.smartbuyglasses.se/glas%c3%b6gon/bl%c3%a5ljusglas%c3%b6gon

Glasögon som förhindrar blått ljus från att nå våra ögon

Det finns ett både snyggt och enkelt sätt att få stopp på dessa blå ljusstrålar från att nå våra ögon. Det är terminalglasögon och är glasögon som är gjorda av glas som hindrar det blå ljuset och hjälper oss att rätta till sömnproblemen som uppstått. Jag vill även tillägga att dessa glasögon inte är något som man behöver ha synfel för att använda. Utan dom passar alla! Bärnsten i glasen var en idé som från början togs fram från NASA. Dom tog fram glas speciellt utformade för att blockera blått ljus och skadliga UV-strålar som stör vår produktion av melatonin. De gula glasen arbetar genom att filtrera ut det blå ljuset när du använder din dator eller mobiltelefon på kvällen/natten. Börjar du använda dessa glasögon så kommer du snabbt att se resultat och förstå vilket skillnad glasögonen gör! Man kan såklart använda glasögonen dagtid också för att vara extra noga. 

Smartbuyglasses.se är en nätbutik där se säljer dessa glasögon online. De har väldigt förmånliga priser och frakten går väldigt smidigt. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.