Uncategorized

Träna och bära glasögon

Samarbete med webboptik.se

Bär man glasögon och har det som förstahandsval, kanske man inte vill bära linser eller operera ögonen. Så kan det bli lite klurigare vid vissa sporter. Jag vet ju tex hur jobbigt det är när man har glasögon och det regnar. Men samtidigt är det bra att ha sportglasögon för att skydda ögonen.

Det finns en uppsjö av sportglasögon som aningen kan ersätta glasögon med styrka eller som man kan ha över dom vanliga. Just nu är det trendigt att bära sportglasögon i sportmodell, tex i märket Tralyx. Perfekta att ha när man är och hikar i bergen eller spelar golf. Jag älskar att ha solglasögon på mig. Det är ganska otroligt hur få som faktiskt använder glasögon för att skydda sina ögon från Uv-ljus och blått ljus. Det bryter ju ner hud och ögon på sikt.

När man sportar kanske man inte vill gå runt ett par mörka Guccis. Det kanske är snyggt men inte lika praktiskt. Jag kan uppleva att dom inte stänger ute ljuset så bra upptill och från sidorna. Fick precis lära mig precis att idrottsaktiviteter är den vanligaste orsaken till att vi får ögonskador. En så stor del som tredjedel av skadorna resulterar i permanent nedsatt syn. Majoriteten av de skadade är under 25 år. Jag undrar då hur mycket av dålig syns på äldre drar har koppling till att man inte skyddar sig i solen?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.