Sencha te är är väldigt gott och fräscht

Vet inte om nu druckit Sencha te men det är väldigt gott och fräscht, speciellt om det är med frystorkade frukter och bär. Så smarrigt. Jag har smakat flera av Sencha teerna från London Tea Exchange och ja det är så gott att jag ofta brukar plocka ut frukten eller bären och äta dom som godis.

Vad är Sencha Te?

När vi tänker på grönt te så tänker vi bara på en sak; grönt te. Men det många vet om är att det finns olika typer av grönt te. Några av dessa typer inkluderar matcha och sencha te. Det som gör att dessa gröna teer skiljer sig från varandra, är hur bönderna odlar och dess bearbetning.

Sencha te är ett mycket vanligt te och det är det mest populära gröna teet i Japan faktiskt.

Bearbetning av Sencha  Te

Processen börjar med Camellia sinensis-växten (teplantan som alla äkta teer kommer ifrån).

Sencha är tillverkad av löv som växer under solljus. Men detta skiljer sig från andra typer av grönt te. Väl vid  skördningen de i den första eller andra spolningen, typiskt ord inom te som jag ska förklara mer om sen. Med det är den första skörden som den bästa kvaliteten Sencha te Denna första skörden är känd som Sencha. Det är bladen från de övre skotten som  plockas oftast eftersom de är de yngsta bladen så ger det är därför högre kvalité.

Efter plockningsprocessen så är det nu det viktiga händer. Först görs det en ångprocessen omedelbart förhindra oxidation. Oxidation påverkar resultatet av te drastiskt. Om bladen oxideras delvis blir de Oolong te. Fullt oxiderade löv blir svart te och grönt te har ingen oxidation.

Sen går tebladen går in i torknings- och rullande processen. Det är där teet får det att formas och får sin smak.  När bladen rullas runt i  cylindrar för att torka av och bli sönderdelade. Det resulterar att bladen får sin karakteristiska utseende  som ser ut som nålliknande och smala blad, dess smak är frisk.

Det finns andra sätt att förbereda bladen kan leda till olika typer av sencha te. Oavsett typ, det så finns inte mycket behandling i Sencha. Detta gör att teet håller alla dess näringsämnen och härliga egenskaper.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.