En kopp te räddar en kall dag, så här lagar jag grönt te

Idag är det väldigt blåsigt och jag har irriterat mig hela dagen på att det blåsigt in, det visade sig att ett fönster högt upp som var öppet. Jag trodde det drog i balkongdörren, nu är det löst och jag har satt på elementen. Det blir att värma mig en kopp grönt päron te från London Tea Exchange som säljer premium teer som är ekologiska .

Så här lagar jag mitt gröna te, i en glas-tekopp med inbyggd sil.

Innan jag lägger ner teet i vattnet så sköljer jag av teet i i kalt vatten för få bort onödigt små rester. Teet ska vara helt klart när det är färdigbrygg i koppen. Visste ni att billiga sämre teer lämnar som en rand längs med koppen? Det gör inte rena fina teer!

Laga grönt te

Att laga ditt te under lock gör att du inte förlorar några aromer som annars smyger sig ut i luften. Stor skillnad kan jag lova er.

Det är viktigt att röra runt bladen så alla blir blöta. Grönt te ska ha en vatten temperatur på ca 75 grader däromkring på Grönt te. Det kan dra ca 2-3 minuter och det beror helt på din egen smak hur länge du tycker passar!

Har du för varmt så bränner du bladen. Ett misstaget dom flesta gör är att dom tar kokande vatten på precis alla teer och så smakar det brända blad, dvs beskt. Grönt te är en favorit hos mig för det är milt och mumsigt. Det är otroligt mycket hälsofördelar med grönt te med och ni kanske inte visste men ett bra smakrikt te kan du brygga flera gånger på så då blir det ekonomiskt. 

 

Kommentera

Missjennie på Facebook

Följ gärna Missjennie.se på Facebook


This will close in 100 seconds