Resor

Tänk att resa till Japan och uppleva den japanska kulturen

Har du varit i Japan? Jag har inte varit ännu  men det verkar onekligen ett intressant land att besöka, så det står definitivt på min to do list. Japan är verkligen ett land med mycket många unika Japanska kulturer.

Inför varje resa brukar jag göra research om landet, resmålet för att undvika gå på nitlotter,  Jag läser gärna på en del privata bloggar om resemålet tid jag ska resa. Som tex bloggen: Hanna Gaita som är en blogg som handlar om Japan, den bloggen fick upp mina ögon ytterligare för att resa till Japan. Men även Emmajenniespostcard är en bra reseblogg spana in.

Ett bra tips för att lära känna landet på plats är att besöka matbutiker och botanisera friskt omkring. För mig är det är extra intressant att botanisera vid skönhetshyllorna och köpa hem spännande produkter. Efter en resa i Japan hade jag nog kommit hem med Sheets mask för ett hel år, en för varje dag 🙂

Jag tycker mycket om Japansk mat och jag uppskattar verkligen at äta lyxig sådan och det hör till faktiskt till min favorit rätter. Nu blir jag hungrig jag när jag tänker på detta. När jag är utomlands så tycker jag även att det är väldigt spännande att prova och äta olika typer av fikabröd, desserter med mera.

Sedan så älskar jag Spa, skönhetsbehandlingar och det är något jag gärna skulle ägna en hel del tid åt om jag på besök i Japan. Det är säkert betydligt billigare än i Sverige kan jag tänka mig. Jag tänker mig massor av massage med bambupinnar som är helt fantastiskt.

Givetvis när jag reser vill jag ha det bekvämt, så jag bor helst på ett 4 stjärniga hotell som ligger centralt. Just nu är det trendigt hyra boende av privatmänniskor med en tjänst jag glömt vad det heter, men det är inget jag provat ännu. Däremot hade det varit intressant att hyra en turistguide som kan visa än runt till de olika sevärdheter i Japan. Någon gång ska jag definitivt resa dit, men ikväll hade jag önskat att vi skulle gå ut äta Japansk mat men det blir Vassa eggen, med det är säkert trevligt det med.

Har du varit i Japan?

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *