Hälsa

Så håller du dig friskare under vintern

Samarbete med topformula.se

Nu är vintern här och jag är nog inte ensam om att vilja hålla mig frisk. Trots att du har handspriten som din bästa vän så kan du bli sjuk, nu håller vi ju och med det som råder i världen extra avstånd och så men som det heter så kommer god hälsa inifrån. 

De flesta hemligheter till god hälsa är inte hemligheter alls utan sunt förnuft. Du bör till exempel undvika kontakt med bakterier och virus i skolan och på arbete. Men en hel del andra må bra-lösningar kan hjälpa dig att leva friskare och undvika en rinnande näsa eller ont i halsen. Här är några bra tips för att förhindra förkylning och influensa.

Bra tips på hur du håller dig frisk under vintern

 1. Ät gröna grönsaker, gröna bladgrönsaker är rika på vitaminer som hjälper dig att hålla en balanserad kost och ett hälsosamt immunsystem.
 2. Ät vitamin D
 3. Rör på dig
 4. Se till att få tillräckligt med sömn
 5. Hoppa över alkoholen
 6. Varva ner
 7. Drick grönt te
 8. Lägg till färg till dina måltiderna
 9. Tänk på hålla en god hygien
 10. Vaccinera dig mot influensa
 11. Håll dig hemma vid minsta symptom,
 12. Influensavirus kan i allmänhet överleva på ytor i 24 timmar, enligt National Health Service.
 13. Beställ take away mat – varför inte testa att handla mat online?
 14. Hosta i armvecket!

Ät din dagliga dos av grönt..

Att få i sig 500 gram grönt om dagen som sägs vara nyckeln för att hålla sig frisk kan vara svårt. Det gäller att äta en balanserad mat och även om vi gör det kan vi behöva kosttillskott som tex D vitamin som vi i Sverige behöver under vinterhalvåret. 

Varför vi behöver D vitamin är för att det vi naturligt har lagrat i våra kroppar genom att vara i solen under sommaren och från mat ibland inte räcker inte alla gånger under vinterhalvåret. Vid extra intag av D vitamin kan du behöva komplettera med magnesium.

Kosttillskott och vitaminer ska inte ses om ersättning för att äta grönsaker utan det är ett komplement. 

För att enklare komma ihåg att ta sina vitaminer kan man förbereda dagsbehovet med en vitaminburk för vitamin dosett, pillerdosett. För det är viktigt med en kontinuitet för att få resultat.

https://www.shein.se/2pcs-7-Grid-Pill-Storage-Box-p-883087

 

Topformula.se säljer alla typer av kosttillskott du behöver i deras egna varumärke som dessutom är  svensktillverkad hälsokost av hög kvalité till  bra priser med fri frakt om du handlar över 99 kr.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.