Hälsa

Höst och förkylning och tekur

För över 2 veckor sedan blev jag rejält förkyld, så pass att jag behövde ligga i sängen i 3 dagar och kurera mig. Det var på den nivån att jag beslutat mig att vaccinera mig mot influensan igen. Jag känner att det inte går att ha det så här helt enkelt. Sedan dess har jag kurerat mig med ekologiskt te från London Tea Exchange för boosta med antioxidanter. Såklart är det svårt vända en trend som pågår så jag kommer nu börja dricka en kopp Matcha varje dag för en kopp innehåller lika mycket antioxidanter som 500 äpplen sägs det. Så med te kan man stärka immunförsvaret.

Allt handlar om att bygga upp en barriär mot sjukdomar, en sådan barriär som jag inte tycks ha så stark av. Förr blev jag mycket sjuk, nu blir jag ungefär hälften så sjuk och nu äter jag ännu mera grönt. Är det inte extremt intressant hur bra te egentligen är? Jag är väldigt fascinerad över det, det är liksom löv från en buske som torkas och blir te. Ingefära är väldigt bra för oss med, det finns många teer som har det i sig.

Ett stort antal sjukdomar, såsom hjärt- och kärlsjukdomar och vissa cancerformer, är kopplat till ett nedsatt antioxidantförsvar i kroppen. Studier har visat att personer som äter mycket frukt och grönsaker, som är naturligt rika på flera typer av antioxidanter, mer sällan blir sjuka.

En viktig del i att försöka hålla sig frisk i höst är att tvätta händerna extra mycket och tvätta händerna när man kommer hem från stan för att inte få det i sitt hem. Stort fokus här framöver är att få i mig mer kost som innehåller antioxidanter.

Jag hoppas kunna hålla mig borta från att bli förkyld igen i under vintern, peppar peppar…

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.