Vitamin c vitaminer för hålla mig frisk i höst

-I samarbete med Svenskt Kosttillskott-

Nu till hösten kommer inte bara mörkret utan även sjukdomarna och det är något jag verkligen vill slippa undan denna vinter, men det är svårt då människor som är sjuka rör sig ute och smittar ner oss friska. För boosta mig mot dom har jag nu ett ännu större lager med Vitamin c här hemma.

När man tränar mycket så utsöndrar kroppen mer vätska och därför ökar behovet av vitaminer, har inte vår kropp tillräckligt med vitaminer i sig har den svårare att tillgodose sig det övriga positivt näringsämnen i vår närhet. Vissa vitaminer behövs för att hjälpa ta upp andra vitaminer.

Vitamin c, är allmänt känt att vi tar när vi börjar bli förkylda och kallas även Askorbinsyra och är ett vattenlösligt vitamin som vi måste tillföra via maten. Vitamin c är nödvändigt för att kroppen ska kunna tillverka kollagen i vår kropp och det hänger ihop med vår bindväv och vårt åldrande i kroppen. Även vissa hormoner i vår kropp behöver denna vitamin för att kunna tillverka det.  Stressar man mycket så utsätts vi mer för fria radikaler och genom att tillsätta antioxidanter motverkar vi oxidation som är en föråldrande process som vi ständigt utsätts på. Vitamin c hjälper även till vid upptaget av järn och kalcium.

Det finns många bra anledningar att äta Vitamin C och jag kommer boosta upp lite extra nu då jag personligen är lite dålig på att äta frukt. Att vara drabbad av C vitamin brist ger symtom som: trötthet, ökad svaghetskänsla och ökad irritation.

Visste ni att vår kropp kan inte tillverka C vitamin och vi måste tillföra det via vår kost?

En sak jag mins tydligt från när jag gick i skolan var att vi fick veta att sjömän på 1400 talet ofta tappade alla tänderna då dom drabbades av sjöbugg som ett allvarligt stadie när man har brist på detta vitamin, det är extremt ovanligt nuförtiden.

Det kan vara svårt att veta vilka typer av vitaminer man bör ha och hur man kan kombinera dom för att inte ta för mycket/lite och därför finns det en skola på Svensktkosttillskott som heter ”välj rätt kosttillskott” där man som nybörjare kan enkelt läsa till lite om dom olika varianterna.

Jag hoppas på att bli mindre sjuk denna vinter för jag orkar inte slösa mer tid att må dåligt!

4 reaktioner på ”Vitamin c vitaminer för hålla mig frisk i höst

    1. nja så kan man väl inte riktigt tänka för jag brukar forma saker med tabletter, men kan se en viss likhet. Bra ide körde hjärtan förut med reserol 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.