Bra tips

Så gör du för att hitta en riktigt bra dejt

Ni som följer mig vet att jag provat det mesta när det kommer till singelliv och dejting. Både hemma i Stockholm och på semester runt om i världen. Så ni vet att jag vet vad jag snackar om. Och så här tycker jag: svenska dejting sidor är överlägset bäst.

Jag är lite osäker på vad det beror på. Kanske handlar det om att det är enklare att “se igenom” en svensk profil, eftersom man känner igen typerna från hemma i stan? När jag dejtade i Frankrike tyckte jag det var betydligt svårare att sålla ut vilka som var drömprinsar och vilka som var rena douches. (Det fanns en hel del av de senare …)

Bild av Taryn Elliott: https://www.pexels.com/sv-se/foto/par-picknick-datum-berg-4390580/

Dejta en snubbe eller dejta dig själv?

 

Jag vet att jag inte alltid tyckt att det varit 100 % nödvändigt att alls gå på dejt. Att dejta sig själv med en bra hemmakväll och några sexleksaker har varit ett helt okej alternativ till köttmarknaden ute på krogen i perioder. Men det duger ju inte hela vägen. 

 

Om jag ska erkänna hur jag egentligen känner, så är en riktigt bra dejt med en snubbe vida överlägsen en dejt med mig själv. Och det spelar inte så stor roll var jag fått tag på dejten! Det kan vara via en dejtingsajt, via en kompis kompis eller på ICA. (True story: jag blev faktiskt uppraggad vid köttdisken på ICA vid ett tillfälle. Men det tar vi en annan gång.) 

 

Hur träffar man någon att gå på dejt med?

Vissa menar att det är så svårt att träffa någon att gå på dejt med, att de ger upp redan innan de börjat. Jag har aldrig känt så själv, men det kan vara för att jag har mottot “våga dansa, våga chansa”. Tillsammans med mina kunskaper i marknadsföring och PR är det en riktig vinnarkombo! Självförtroende är något av de bästa sätten att dejta med framgång som finns. 

Så låt mig, ett riktigt dejtingproffs, komma med några tips. Här är mina absolut bästa ställen för att hitta en dejt till fredagskvällen:

  • Svenska dejting sidor (som jag sa – bäst!)
  • ICA (behöver inte vara vid köttdisken, och kan lika gärna vara på Coop.)
  • På jobbet (men håll dig borta från chefen, trust me on this one.)
  • På gymmet (bra ställe om du vill ha koll på dejtens fysik på förhand.)
  • Be en kompis sätta upp en blind dejt (kan om inte annat bli en riktigt komisk upplevelse.)
  • Fråga din mamma (ett oväntat tips tycker många som får höra det, men vem känner dig bäst och vet vilken typ av kille du behöver?)

 

Därför är inte krogen ett bra ställe för att boka dejt

Det enda stället jag faktiskt inte rekommenderar att hitta en dejt på, är krogen. I alla fall inte om man med “hitta en dejt” menar att man bestämmer ett senare tillfälle att ses på. Får du syn på något du gillar på krogen – haffa direkt! Det där med att ett one night stand aldrig leder någonstans är helt fel. Jag har haft flera längre förhållanden som började på det sättet.

Dessutom kan det lätt bli märklig stämning, om man går fram till någon vid en bardisk och undrar om “vi kan ses någon annan gång?” För ni ses ju just nu! Varför vänta? Och vart tar du vägen sedan, efter den repliken? Går tillbaka till ditt bord och låtsas som ingenting? Nej, bättre att ta tjuren vid hornen och chansa lite. Om du är sådan att du behöver lite betänketid är det mycket bättre att träffa någon via en dejtingsajt istället. 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.