Prata om sexleksaker med dina vänner

Samarbete med Sexleksaker365

Nyligen, under en middag med ett par vänner så började vårt vårt samtal komma in på ämnet sex och dejting. En väninna uttryckte sin frustration över att det är svårt att träffa människor utanför dejtingappar och i olika sociala miljöer just för tillfället. Hon delade det eftersom hon inte hade så mycket tur på den avdelningen och berättade att hon använt sig av olika sexleksaker.

Resterande vänner runt bordet höll med om hur svårt det var att dejta, särskilt på en plats som Stockholm. Alla var inte lika så öppna med att dom använder min sexleksaker, men dom flesta sade att dom åtminstone äger dildo/dildos

När den första obekväma tystnaden var över frågade jag om deras förhållande till sexleksaker. En vän svarade att hon egentligen inte använde dem ofta men var nyfiken på det. En annan vän sa att hon inte hade provat en tidigare. Jag blev lite förvånad över deras svar och ville veta mer.

Nästan alla har sexleksaker hemma men få pratar om det

Sex är en stor del av relationer, och att kunna prata öppet och ärligt med vänner är viktigt. Och en del av många människors sexliv handlar om att använda sexleksaker. För mig personligen är det något naturligt att äga även i förhållande eller inte.

Även om det är en helt normal och hälsosam sak att göra, så finns det ofta ett större kulturellt stigma och ibland pinsamhet som kommer med att erkänna att man använder en. Sexleksaker är en bransch som omsätter ca 15 miljarder dollar om året har sexleksaker börjat bli mycket vanligt och det finns en växande efterfrågan på dem i allmänhet. När det kommer till kritan så kan det ibland vara så obehagligt att prata om sex och sexleksaker, även med de människor du är närmast. Men dina vänner är de som känner dig bäst och är ofta de människor som kan ge dig bäst råd och input, samtidigt som du håller dina intressen i centrum.

Sexleksaker kan vara ett känsligt ämne

Men de kan också ge dig och en partner mycket glädje. Och de kan också vara en utgångspunkt för en otroligt befriande och kraftfull diskussion. Nästa gång du är med en grupp vänner och ämnet sexleksaker dyker upp, så dansa inte runt försök bjuda in till spännande samtal. Det kan sluta med att du lär dig något om dig själv och dina vänner i processen.

Respektera dina vänners komfort nivåer….
För att prata om sexleksaker och sex i allmänhet  kan ibland vara svårt för människor, beroende på vad deras relation är till dessa ämnen. Även om du kanske är öppen för ämnet, kanske dina vänner inte. Det är därför det är viktigt att ha respekt för vad människor är bekväma och inte bekväma med att prata om. Om du kan prata om ämnet på ett sätt där alla är mottagliga för det och kan hålla ett öppet sinne, kommer detta att möjliggöra en uppriktig konversation. När någon känner sig bekväm och respekterad i ett utrymme kommer de förhoppningsvis att börja prata om sitt förhållande till sexleksaker och vad som fungerar och inte fungerar för dem.

Det slutade med av vi tog anteckningar och genast ska beställa hem lite sexleksaker online. Vem behöver ett sexleksaksparty när det räcker att dela med sig av sina erfarenheter med sexleksaker till ens närmsta vänner.