Rensa hemmet på onödiga saker

-samarbete med dragkrokskungen.se-

Känner du att du har för mycket saker i ditt hem, vem vet, du kanske är du en manisk samlare och nu vill sätta igång och rensa ut ditt hem? Personligen känner jag att ju mer jag rensar ut mitt hem och sorterar desto bättre känns det inombords.

Ut med det gamla och in med nya inredning

Är det något jag upplever som försvårar när man rensat ut sitt hem på onödiga saker och vill inreda med nya saker är att det kan bli jobbigt om man man saknar tillgång till bil och dragkrok. Just nu vill jag har en spegel från Rusta men det är för jobbigt att släpa med det hem kommunalt. Jag brukar dock se en hel man ser människor i Stockholm som släppar runt på tunga saker på tunnelbanan.

Jag skulle säga att det smidigaste sättet flytta runt på saker och inredning är att hyra ett släp och haka fast med en dragkrok. Om man inte har en dragkrok och känner att man ångrar sig så går det numera att eftermontera en dragkrok på bilen. Det går att installera på dom flesta bilmodellerna. Nedan kommer jag berätta bra tips gällande inredning.

Göra sig av med onödig saker i hemmet

Här vid mig är det loppis varje lördag och loppis är ett utmärkt sätt för att göra sig av med mängder av saker du inte behöver. Tydligen har vi saker värt minst 6000 kr i nästan varje källarförråd. Varför inte ägna en hel dag och bara rensa loss? Ta en tur till tippen med det som inte går att säljas och sedan sälja av resten på loppis och på Blocket. Känn lättnaden att slippa ha massor av onödiga saker.

 KonMarimetoden är ett sätt att rensa ditt hem och aldrig behöva städa igen. Här är sju lektioner som på riktigt kommer att förändra ditt liv.

Konmari metoden

Bygger på att man ska göra sig av med allt som inte ”sprak of joy”. Väldigt bra sätt för att rensa ut hemmet. Har man kläder som inte känner att man bli glad av då kan man tacka för dess tid och göra sig av med den. Allt har sin tid!

Färger i hemmet som har en röd tråd

En röd tråd i hemmet, fina tavlan du fick från farmor kanske inte behöver hänga i ditt hem. Att blanda in för många färger i hemmet kan skapa en väldigt stressig tillvaro. Och ha mängder med böcker kan bidra till stora dammberg. Att vara en stressad själ och ha ett hem med för mycket saker kommer aldrig göra dig gott.

Det verkar som att det är mer vanligt att kvinnor samlar på sig många ”bra och ha saker” och inte alla gånger har sådan minimalistiskt tänk. Det var en som jag kände som jag trodde kunde inreda, men ju mer tiden gick desto mer trängre kändes lägenheten. Det var för mycket olika färger och för mycket tavlor. Ibland brukade jag tänka hur roligt det hade fått vara och bara få lasta ut allt plotter och börja om.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.