Inredning

Konmari metoden – ett nytt sätt att organisera ens hem

Känner du till Konmari metoden?

Det är en ganska så intressant metod över hur man kan städa sitt hem och organisera det. Det bygger på att man ska ha saker som man känner spark of yoy för. Men även att man ska kunna hitta sina saker enkelt, var sak har sin plats.

Ibland hos mig kan det nog upplevas emellan åt lite stökigt, men kikar man närmre i mina lådor så kan man se att alla saker har sin plats. Jag bor inte så stort och därför är det viktigt att ha struktur känner jag.

Jag har en vän till mig som jag försöker omvandla, då hon har nämligen smycken på 3 olika ställen, skor på lika många och det är inte helt klart vart man kan finna sakerna, ofta behöver hon leta runt och det tar ju sin tid jämfört om allt låg på ett och samma ställe. Sedan så behöver det ju inte vara perfektion på det stället, men då vet man vart sakerna är i alla fall.

 

Däremot tycker jag inte om denna vik-metod att göra trekanter av kläderna för att kunna se dom mera, jag föredrar ha kläderna på högar vikt som i en butik. Men det handlar nog mer om att jag ser mig framför ha en stor walk-in.

Jag föredrar även att ha kläder hängandes som en affär. Men jag förstår att dom i Asien behöver spara på all plats dom kan  så smått som många bor där. Byxor är något jag verkligen inte tycker ska vikas, så dom vill jag ha hängandes på en galge. Men sedan är jag en person som ogillar skrynklor och jag stryker gärna mina plagg och hänger dom tills att dom ska användas.

Men det finns ändå intressanta tips att ta del och lärdom av! Som tex låda i lådan funktionen…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *