Shopping

Ny vs begagnad cykel

jibo.se

Jag funderar att köpa mig en ny cykel och jag har kommit fram efter ha läst online att jag kommer köpa mig en nya kvalitets cykel. 

Min första cykel jag köpte vad en Crescent och den var superba, dom cyklarna är kända för sin kvalitet och är verkligen tidlösa och en bra investering skulle jag säga. Jag skulle gärna vilja ha Crescent Elina 2022 som är en elcykel som ser ut som en vanlig cykel och har allt jag behöver, en korg, den är ljusbeige och ser bekväm ut. Jag hade kompletterat den med en snygg sidoväska med lock så att jag kan förvara saker när det är dåligt väder ute. Cykelhjälm har jag redan införskaffat en riktigt bra sådan också. Men även en cykelhjälm behöver man byta ut för att dom blir dåliga med tiden.  Det finns cykelförvaring rum hos mig så det känns tryggt och det inga obehöriga som kommer ned dit.

Jag upplever en osäkerhet men vad man får om man köper en begagnad. Man vet inte hur den som innan har haft den tagit hand om den och cykeln kan då blir en trafikfara om man inte lägger ner på stor service av cykeln.

Crescent Elina
Källa: https://www.jibo.se/dam-cyklar/crescent-elina-2022

Pris per användning på cykel 

Jag har alltid haft en förkärlek för kvalitet, jag betalar hellre lite mer och underhåller mina saker regelbundet så att dom håller länge. För mig går priset ner och man ser till pris per användning. 

Är det värt köpa en dyr cykel?

Att köpa en sak jag funderat på ett tag och känner stolthet känns bra för mig, jag vill inte ha något halvbra som jag ändå inte kommer trivas med. Har du flera barn kan en cykel av god kvalitet gå i arv om man underhåller cykeln väl. 

Stöldmärka en cykel 

Det kan sedan divideras om att det är stor risk att bli av med en dyr cykel, men ska du ha cykeln till att pendla till arbetet vill i alla fall jag har en bra cykeln. På det flesta större företag finns det ofta cykel förvaringsrum där cykeln kan stå säkert. 

För märket man cyklar med id-nummer och blev cykeln stulen såg man den sällan åter, nu kan man märk cyklar på helt annat sätt lik “hitta min iphone” fast “hitta min cykel” med en gps tracker för en cykel. En av apparna jag fann skickar signaler automatiskt när den förflyttats och sedan stått stilla i 5 minuter och förebygger stölder med ​​geofence. 

​​ISR-märkning kan man märka en cykel med, personligen tycker jag det inte är så snyggt att få en dekal på cykeln som syns men det skrämmer kanske bort cykeltjuvarna. Men det finns även DNA-märkning, jag skulle även investera i bra lås som är svåra att klippa av. 

Cyklar av kvalitet online

Jag tycker om att klämma och känna på cyklar men det går utmärkt att handla cyklar online, här finner du damcyklar och herrcyklar. Vill du besöka en fysisk cykelbutik så finns Jibo i Karlshamn, bor du inte i närheten så kan du svänga förbi när du är på semester. Just under semestern kan jag tänka mig att många i år kommer vilja köpa en fin cykel tills dess i god tid för få tag på den cykelmodellen du helst vill ha, man vill ju gärna ha senaste årsmodell på cykeln när man är i köptagen.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *