Shopping

Mobilergonomi och hållbarhet

Samarbete med hemobilestore.se

Vi spenderar mycket tid på våra mobiler och det är något jag gör med, faktum är att jag har valt att investera i mobilskal som är ergonomiska för min hand. Det var nämligen så att jag märkte att jag började få typ som en grop i fingret av att hålla i min Iphone hela dagarna och skrolla. Det blev liksom ohållbart att jag skulle få ont i handen av att använda min mobil. Det jag gjorde var att jag köpte ett mobilskal och lade på en sådan Pophållare som verkligen är underskattade. Mina vänner såg min Pophållare och skrattade, sen testade dom den och vad har hänt? Jo nu har flera mina vänner det för dom är perfekt att hålla i när man fotar selfies och om man vill luta telefonen. 

Brett utbud på mobilskal för Iphone 13  

Hos hemobilestore.se kan du designa båda det och ditt mobilskal för alla modeller online. Dom har alla modeller för Iphone 13 och  hela utbudet här . Jag har faktiskt redan skaffat mig skärmskydd till Iphone 13 pro även fast jag inte äger ännu rätt cool grej, det är inbygg blåljus skydd så att man inte får svårt sova på kvällen. Iphone 13 ska väldigt bra kamera så jag ser fram emot att ha en ny mobil framöver även fast jag tycker att designen går tillbaka lite i tiden till Iphone 6, jag föredrar ändå de mer rundande kanterna som är på Iphone 11 pro som jag har nu.

Tal om sociala medier i mobilen

Sociala medier är en oskiljaktig del av vår vardag. Den finns alltid där, från det att vi vaknar tills vi somnar med telefonen i handen.

Men hur mycket tid spenderar folk på sociala medier?

Och vilka appar får mest uppmärksamhet?

Appar som Facebook, Twitter, Instagram, YouTube, WhatsApp och Facebook Messenger har nästan blivit synonymt med termen ”sociala medier”. För att sätta saker i perspektiv, låt oss ta en titt på några av de mest imponerande statistikerna:

  1. En genomsnittlig användare spenderade 2 timmar och 24 minuter per dag på sociala medier 2020.
  2. 50,1% av den tid som spenderades på mobilen gjordes med appar på sociala medier 2020.
  3. Facebook är den mest populära och kostar människor i genomsnitt 2 timmar och 24 minuter varje dag.
  4. Youtube tar i genomsnitt 40 minuter per dag.
  5. Användare spenderar i genomsnitt 30 minuter per dag på Snapchat.
  6. Instagram-användare spenderar i genomsnitt 28 minuter på plattformen dagligen
  7. Pinterest -användare tar det lugnt och rullar igenom idéer i bara 14,2 minuter varje dag.

Använder vi våran mobil så mycket är det värt att investera i hjälpmedel som gör användandet enkelt, mobilen är med oss hela tiden och det är dyrt att laga den om man tappar den så vet man med sig att man lätt gör det borde man ha både skärmskydd och mobilskal. Det är givet att ha för barnfamiljer skulle jag säga.

En annan sak som är viktig är att tänka på nacken vid användande av mobiltelefonen.

En ny studie visar att du kan riskera allvarliga nackproblem när du sitter böjd över mobilen. Vi har pratat med en expert för att reda ut begreppen och visa hur du kan skydda dig. För inte så länge sedan var några av de vanligaste ergonomirelaterade problemen som drabbade människor musarm, gamnacke och sms-tummar.
Huvudet är tungt och ju mer vi böjer oss fram desto mer belastas ryggraden och nacken. Lutar du huvudet i 60 graders vinkel framåt blir belastningen på nacken cirka 27,2 kilo. Ungefär lika mycket som en sjuåring.
Har du svårt att se din mobilskärm skulle jag säga att det är bättre att du investerar i en Ipad som du synkar med din mobil eller ta en stor Iphone 13 pro, speciellt om du använder din mobil mycket i det dagliga arbetet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *