Inredning

Hur får man en organiserad garderob?

Ju äldre vi blir desto mer kläder tenderar vi att ha och det ju logiskt. Numera reser vi mer än vi gjorde förr och vi kan därför inte lägga undan sommar och vintergarderoben på samma sätt. Vi kan behöva ha våra kläderna mer lätt tillgängliga åter runt. 

En organiserad garderob som är enkel att hitta i och där varje plagg skapar ett välbehag är inte en omöjlighet.

Förut när jag hade svårare att hitta mina plagg tyckte jag att det var svårare att bestämma dagens outfit. Jag kunde inte se alla plagg jag ägde visuellt och få en känsla av av jag ville ha på mig. Det var svårt att minas alla plagg jag äger. Så när jag flyttat till större boende med mer förvaring har jag numera en garderob för olika saker, en klänning garderob, en väskor osv och jag måste säga att det är roligare att ta på sig och göra sig fin när det är enklare att överblicka allt jag äger.

Sömlöst med platsbyggd en garderob

Jag har en platsbyggda garderob i varje rum och jag tycker att det är så mycket snyggare än vanliga garderober som annars bara står ut från väggen och tar utrymme och inte smälter in så väl. Det blir mer sömlöst när man platsbygger garderober, tex med en sockel och målar dom i ton i ton med väggfärgen eller låter garderoben gå hela vägen upp tilltaket.

Förvaring är verkligen väldigt bra att ha mycket av. Livet blir roligare när var sak har sin plats och man slipper att leta efter dom.

 

Image Source: Humphry Munson

 

Image Source & Tutorial: Room For Tuesday

Med denna garderob har man valt att bygga bort en del av golvet och trots dess storlek så känns det inte klumpigt för det smälter så väl in i rummet. Snyggt!

Sortera i garderoben

Men det är inte alltid helt enkelt att hålla ordning på garderoben och därför är en årlig rensning viktig för ditt välmående. Börja med att skapa överblick. Organisera plaggen så att du direkt kan se vad du har. Sätt upp en LED-ljuslist ovanför så framstår dina kläder i ännu bättre ljus. Plagg du inte använder, sälj dom eller skänk dom till välgörenhet eller återvinning.

Det är även trendigt att sortera i hemmet och vet inte om du är som mig som ser på TikTok där människor organiserar sina hem och visar före och efter. Det finns även på Youtube massor av städvideos. Just nu letar jag efter fler bra lådor att organisera badkläder med och mindre toppar.

8 tips på hur du enkelt organiserar din garderob
  1.  Ljus, ljus och ännu mera ljus
  2.  Galgar i olika färger
  3. Haka ihop galgarna
  4. Förvara dina skor i lådor
  5.  Hyllavskiljare skapar ordning
  6. En stege kan din bli din garderobs bästa vän
  7. Hitta nya utrymmen
  8. Placera rätt i lådan

Har du otroligt mycket kläder kanske du ska fundera på skapa dig en kapselgarderob. Det är  ett koncept som många börjat använda sig av när de rensar är just kapselgarderob – vilket innebär att skapa en förenklad garderob med färre plagg där alla plagg också går bra att matcha med varandra. Eller helt enkelt skaffa dig fler garderober i ditt liv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.