Mode,  Rabattkoder

Så skapar du en Kapselgarderob

Jag har en Kapselgarderob och i denna blogginlägg tänkte jag berätta hur du kan skapa dig en egen. Upplever du ofta att du inte vet vad du ska ha på dig och att inget matchar? Det är tydliga tecken på att du inte har en Kapselgarderob. Tycker du det känns att du har hur mycket kläder som helst men ändå inga kläder? Då har du tyvärr fel strategi när du shoppar kläder, men det går enkelt att komplettera det du redan har, så det är en god nyhet.

I dagens värld är det viktigt att vi tänker på hållbarhet och minskar vår påverkan på miljön. Att ha en kapselgarderob är ett enkelt och effektivt sätt att göra din garderob mer hållbar samtidigt som det också sparar tid och pengar. I denna artikel kommer vi att titta på vad en kapselgarderob är, hur du kan skapa en och vilka fördelar det kan ha för både dig och miljön.

Vad är en Kapselgarderob?

En kapselgarderob är en garderob som innehåller ett begränsat antal plagg som är lättmatchade och användbara i många olika kombinationer. Det är vanligtvis mellan 30-40 plagg, men det kan variera beroende på din livsstil och stilpreferenser. Syftet med en kapselgarderob är att skapa en garderob med färre men högkvalitativa kläder som är användbara under en längre tid och som också hjälper dig att minska ditt ekologiska fotavtryck.

Fördelar med en Kapselgarderob

Att ha en kapselgarderob har många fördelar, bland annat:

Att du behöver du inte spendera lika mycket tid och pengar på att köpa nya kläder. Du kommer också att ha en enklare tid att välja vad du ska ha på dig eftersom alla dina kläder matchar varandra.

Så skapar du dig en Kapselgarderob

Steg 1: Rensa ut garderoben

Innan du kan börja skapa din kapselgarderob måste du rensa ut din befintliga garderob. Ta ut alla plagg från garderoben och sortera dem i tre högar: behåll, skänk bort och släng. Fråga dig själv om du har använt plagget de senaste sex månaderna och om det passar din stil och livsstil. Var ärlig mot dig själv och bli av med allt som inte längre passar eller används. Jag skulle även säga att du kan gå djupare och tänka tillfällen, begravning, fest, sommarfest, ut och åka båt, semesterkläder, jag skulle säga att du behöver ett gäng plagg för varje kategori. Men det blir lättare att se vad du behöver längs med vägen…

Steg 2: Definiera din stil

Nästa steg är att definiera din stil. Titta på dina behåll-plagg och identifiera vilka som är dina favoriter och varför. Är det färgen, passformen eller materialet? Tänk på vad som gör dig bekväm och självsäker när du bär kläder. Detta kommer att hjälpa dig att välja rätt plagg och accessoarer för din kapselgarderob. Det är otroligt många som inte vet hur man klär sig efter sin passform eller i färger dom passar i.  Här kan du läsa, klä dig efter din hudton.

Steg 3: Välj dina basplagg

Basplaggen är grunden i din kapselgarderob och bör vara mångsidiga och tidlösa. Tänk på plagg som du kan bära året runt och som kan kombineras på olika sätt. Exempel på basplagg är en vit t-shirt, en svart kavaj, ett par jeans och en liten svart klänning.

Steg 4: Lägg till några accentplagg

Accentplaggen är de plagg som ger din kapselgarderob lite extra stil och personlighet. De kan vara i en färg som passar din personlighet eller en mönstrad kjol som gör att du sticker ut från mängden. Tänk på att accentplaggen ska vara lätta att matcha med.

Steg 5: Gå igenom vilka accessoarer

Det hänger på detaljerna, har du smycken som matchar, väskor för olika tillfällen och i olika färger. Som kvinna behöver man ha en hel del av detta skulle jag säg. Har du skor för olika tillfällen?

Gör en shoppinglista:

Gör en lista i Excel och lägg länkar till kläder du planerar att köpa, då det kan bli dyrt kan du behöva ta det löpande. Passa på att handla basplagg på rean, som nu efter vinter kanske det är rea på tjockare tröjor och vinterskor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.