Hälsa

Hållningsväst- Position

Så här under dessa tider då vi arbetar mer hemifrån så kan vår arbetsställning påverkas negativt. Har ni tänkt på hur många timmar om dagen vi sitter ner?

Personligen så sitter jag ned många timmar per dag och därför kände jag att det vore bra att dra bak axlarna lite extra med en hållningsväst.

Jag har inga ryggproblem med att jag har ont i ryggen mer än lite stela axlar som jag arbetar på. Sedan september har jag tränat med Pt en gång i veckan (Pt Staffan)  för att förbättra min kroppshållning och kroppsstyrka. Kikar du runt bland människor som du känner ser du säkert fler som inte har helt fulländad hållning.

Träna rygg för få en bättre hållning

Min hållning har inte varit helt perfekt och det är delvis medfött som som många andra och bristen på muskler. När jag gymmar så utför jag en hel del ryggövningar jag går igenom och hemma har jag olika träningsband jag stretchar med. Det jag har fått lära mig att varför vi många gånger inte har en perfekt hållning är på grund av att vi är stela. Ett bra tips är att använda sig av en pt-online tjänst för få coaching.

Får bättre hållning en ryggväst

Har du provat en ryggväst? Det känns lite som om du ber en vän att drar bak dina axlarna. Det blir som en långvarihållningsvästg stretching. Det är skön känsla efteråt. Jag har ingen som kan göra det regelbundet på mig och därför kan man få lite samma effekt med en ryggväst

 

Bästa ryggvästen

Jag har testat 2 andra märken på hållningsväst/ryggväst eller vad man kallar dom och denna är den bästa.

Den första jag testade var en som såldes på hälsomässan och den var helt sladdrig och helt enkelt dålig, sedan testade ett annat märke som jag tyvärr inte vet vilket det var men den var inget att ha heller.

Det komplexa i detta är att man vill inte känna att det är så tight runt magen utan man vill åt att det är bekvämt och att axlarna dras bakåt. När jag testade denna från Posture Position som Sportsmart säljer så kände jag: Wow så här känns en som är bra ryggväst.

Som ni är sugen på äga en sådan med, köp denna den är topp.

Hållningsväst

  • Ger bättre hållning
  • Gör att man slipper värk i nacke och rygg
  • Ger stöd åt bröstryggen
  • Hjälper till at stabilisera axelpartiet vilket är centralt för undvika dålig hållning
  • Syns inte under vanliga kläder

Viktigt att ta hand om kroppen, själv tänker jag börja med pilates/yoga något sånt och fortsätta med mina pass och träna styrka och kondition. Jag har lagt in att ta hand om kroppen som en del av min livsstil. Härnäst ska jag köpa gummiband så kan jag strecka och träna hemma lite då och då!

 

Läs gärna min andra bloggpost om: Tips för dig som får ont i svanken när du sitter ner  Där jag berättar om en grym ländryggrulle jag köpt!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.