Inredning

Dekorera hemmet som ett proffs

Jag håller på att dekorera mitt hem och har använt mig av Google för att samla inspiration. Det viktigaste när man börjar med inreda och dekorera sitt hem är att planera sitt kommande inredningsprojekt. Alla proffs planerar och varje sak är noga uttänkt, men det kanske ger sken av att vara det.

Jag älskar Pinterest och spenderar en hel del tid där, såg även att Joakim Lundell hänger där när han planerar sina inredningsprojekt för få inspiration. Han kikar som mig även mycket inspo från Usa. Jag har alltid haft en förkärlek till mer kvalité och klassisk stil. NY med sina panorama fönster, högt tilltak är verkligen tilltalande. Äntligen börjar det byggas mer nybyggda lägenhet/hus i den stilen.

 1. Planering -moodboard för att hittad din stil och projektets röda tråd, så att slutresultatet inte spretar för mycket.
 2. Tygprover – Hjälper dig tydligt vad som passar ihop och inte…
 3.  Produktkollage är något som alla inredare gör inför ett projekt, det kan hjälpa dig budgetera!
 4.  Undvik möblera längs med väggarna – tyvärr är ett vanligt förekommande fenomen i svenska hem.
 5.  Bra belysning, är A & O för att få en proffsig inredning. Man bör ha cirka 7 belysningskällor i ett och samma rum enligt proffsen. Levande ljus räknas in som en källa!
 6. Undvik att underdimensionerar möblerna, tex kan en stor maffig tavla göra rummet!
 7. Köp tillräckligt stor matta,  väljer du en för liten matta, både under soffgruppen och matgruppen bidrar att din inredningen känns tafatt och kall och tyvärr kommer känslan av att något saknas kommer hänga kvar oavsett hur mycket annat du lyckats med.
 8. Måttbeställa, passar inte butikens standardstorlekar så kan du måttbeställa. Faktum är att många varianter dessutom inte blir dyrare än butikens standardsortiment. Resultatet blir både snyggt och lyxigt!
 9. Mät innan köp, ska du köpa en tavla, mät på väggen och sätt upp tidningar i storleken du tänk, sätt tejp på golvet för veta hur stor soffan kommer bli. På så vis slipper du felköp, alternativt ha en ritning på rummet med rätt skalor.
 10. Undvik blanda  träslag, resultatet rörigt och förvirrande.
 11. Välj ut personliga detaljer inreda med, skapa snygga stilleben och grupperingar på en hyllor, sideboards, byrå med mera.

Stilleben, vad är det?

En av hemligheterna bakom ett lyckat stilleben är att få till det perfekta mellanrummet. Det är ett arrangemanget kan bestå av nästan vad som helst: växter, tavlor, en samling böcker, askar med mera.
Ett bra sätt för få rätta känslan är att arrangera med lägsta punkt till vänster och sedan i en uppåtgående linje till höger. Gärna avrundat med något mellanhögt.
Balans är A och O:Försök hålla en balans mellan högt och lågt, luftigt och kompakt, ljust och mörkt. När man väljer vad man vill ha med i sitt Stilleben arrangemang så räcker det om två av komponenterna ”pratar” med varandra i stil eller färg, medan övriga föremålen får balansera upp arrangemanget.
Verkar det svårt? Personligen saknar mitt hem Stilleben och det är därför det känns inte helt komplett, det är det som vår hemmet kännas hemtrevligt och ombonat utöver ovan inredningstips. Ett harmoniskt arrangerat stilleben har en lugnande inverkan på oss och i våra hem.
Jag har kikat på fina tavlor hos Papertown för att jag tänker mig att man kan skapa ett fint stilleben med tavlor. Nu vill jag verkligen få ett mer personligt hem.
posters-prints-woman-portrait-poster-2_600x Papertown.se

Här är ett fint Stilleben skulle jag säga, tänkte att jag slänger in en bild så ni förstår vad jag menar. Just nu känns mitt hem rätt så avskalat för jag har målat om och inte satt upp så många tavlor ännu och jag behöver investera i mer ljuskällor.

Jag känner verkligen en stort behov av att inreda och få det mer hemtrevligt nu för det är något jag inte lagt tillräckligt mycket tid åt som jag gjort på Netflix och chill, tiden finns som sagt men det gäller att omprioritera och spara undan till inredning. Jag vill gärna satsa på hållbarhet, kvalité det kostar en del.

Såg en influencer tips om en app som heter Dreams app som hjälper en att lättare nå sina sparmål. Ett vackert hem kommer inte av sig själv dessvärre! Hur tänker du kring inredning, har du några bra tips till mig?

Ps kommer lägga upp lite fler bilder från mitt hem inom kort!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.