Byt till en trendigare stil med ett par snygga glasögon

Visste du att de flesta byter glasögon ungefär vart tredje år? När det är dags att skaffa nya glasögon vill du vara säker på att du får rätt form. Med så många glasögon att välja mellan, att veta vad som passar dig bäst kan verkligen vara svårt men i denna bloggpost ska jag ge dig några tips om vilka glasögon som kan passa dig.

Många byter sina glasögon så sällan på grund av den förväntade kostnaden i många butiker, numera kan du spara mycket pengar när du handlar dina glasögon online. Lägger man flera tusen på ett par glasögon vill man ju helst få valuta för investeringen och det är troligtvis därför många har sina glasögon för länge med fel styrka, vilket inte är bra för dina ögon.

 

Glasögon är en snygg modeaccessoar 

Jag tycker glasögon är en snygg modeaccessoar och där det råder trender precis som med annat mode. För några år sedan var det inne med glasögon med långsmala glas med tjocka plastbågar. Personligen så älskar jag dagens glasögonmode med runda bågar för det känns så trendigt och funktionellt och jag har själv två par sådana hemma. Ett par sköldpaddsmönstrade och ett par genomskinliga glasögon.

 

Nu vill vi ha runda glasögon 

Runda glasögon är mycket trendigt just nu och visste du att en av de första som började använda dessa charmiga runda glasögon var en amerikansk sångare och skådespelare som hade sin stora karriär på 30-talet och 40-talet?

Glasögonmärket och designmärket Tom Ford har många snygga runda glasögon.Trots sin storlek är dom tillverkade av det lätta materialet Acetat, och är därför väldigt bekväma att använda. Jag har denna form på mina glasögon och du kanske känner igen att det är formen som Jennifer Aniston föredrar på sina glasögon och Johnny Depp. Jag skulle säga denna form på glasögonbågar passar det flesta och det är det jag rekommenderar alla mina vänner och denna modell är Unisex och passar både män och kvinnor. 

https://www.smartbuyglasses.se/glasogon/Tom-Ford/Tom-Ford-FT5294-052-225160.html

 

Första steget till nya glasögon

Första steget är att besöka din lokala optiker. Hos optikern gör du en synundersökning för att avgöra om du lider av närsynthet, långsynthet eller astigmatism och du får ett recept för slipade glas. Jag rekommenderar dig att ta den dyraste undersökningen som tar drygt en timme och som upptäcker om du har ögonsjukdomar och annat. Den är mer avancerad och passar extra bra om du är över 30 år när synen brukar bli sämre. Rekommendationen är att du gör en synundersökning en gång per år, eller oftare om din optiker rekommenderar det.

Designerglasögon med receptbelagd glas online 

Tunna inte på kvalitet och får receptbelagda glas till dina glasögon. SmartBuyGlasses är en av de största onlinbutikerna för slipade glas i Sverige. Välj bland ett stort urval av designerglasögon och få dem professionellt justerade av deras optiker och laboratorium. 

 

  • SmartBuyGlasses Receptbelagda Glas:
  • 3 Enkla steg för att få glas
  • 100% precision garanterat
  • 24-månaders garanti på glas

 

Vad är min ansiktsform?

För att bedöma din egen ansiktsform så kom ihåg att detta är en guide, inte en regelbok. Om du gillar utseendet på en glasögonform på dig själv, äg den. Att skapa dina egna stilregler kan vara ett roligt och uttrycksfullt sätt att visa din individuella personlighet och själ.

Om du letar efter hjälp för att få ett klassiskt snyggt par för din ansiktsform, läs dock vidare för våra tips om att bedöma ditt eget ansikte och välja en glasögon ram som kommer att framhäva de fördelar du föddes med!

 

Smartbuyglasses har glasögon för alla typer av ansiktsformer

Här är sanningen om ansiktsformer: nästan ingen är ett perfekt hjärta, cirkel, fyrkant eller någon annan snävt definierad kategori. De flesta ansikten är en kombination av några olika former: rundade hakor och höga pannor, kantiga drag och avsmalnande käkar och så vidare.

Att försöka välja bara en bild ur en serie kan kännas omöjligt. Det du vill ha är den form som liknar din mest – även om din haka är lite spetsigare än den ”typiska” ovalen, eller din panna lite bredare än den ”vanliga” omvända triangeln. Dessa är alla bara riktlinjer som hjälper dig att avgöra hur du lättare hittar rätt bågar.

När du har känt igen din ansiktsform kan du hitta vilken ramform som ger en naturlig balans i ditt ansikte. Den här guiden hjälper dig att identifiera vilken typ av glasögonform du bör titta på när du surfar online eller i butik.

För en blotta bedömning, bara fakta, titta på din käklinje i spegeln. Är din käklinje mer böjd eller lutar den mot den mer kantiga sidan av saker? För den enklaste bedömningen av ditt ansikte, bestäm om din käklinje är mer ”rund” eller ”fyrkantig”. För en mer detaljerad undersökning av din ansiktsstruktur, se nedan.

 

För att välja rätt måste du först identifiera dina ansiktsdrag. Det finns 5 huvudkategorier av ansiktsformer:

 

  • Fyrkant
  • Rund
  • Hjärtformat
  • Triangulär
  • Oval

 

Testa glasögon online är smart sätt för veta vilken båge som passar dig

Jag har handlat glasögon online nu 3 gånger och alla gånger har blivit riktigt bra. Jag använder mig nämligen av Smartbuyglasses smarta funktion “Testa direkt på skärmen”. Men om man inte vill göra det kan man välja Selfie läge och välja en ansiktsform som påminner om din egen. Välj mellan populära internationella designers och varumärken till bästa pris och endast online. En modell som är en annan klassiker är aviator och passar nästan alla och är tidlös. Har du ett fyrkantigt ansikte  passar du vanligtvis passar runda ramar. 

 

Våga även att testa olika färger på bågarna, står du mellan svart eller brunt, texta ljusbrunt. Har är du blond med ljusare drag kan svart blir för kontrast mot din hy. Underskatta inte heller bågar i metall som silverbågar eller guldbågar.

 

Jag bloggade tidigare om Blåljus glasögon om du är intresserad att läsa om det. https://missjennie.se/vi-alla-skulle-ma-battre-av-bra-somn/ med hjälp av Blåglasögon. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.