Uncategorized

Make up tips för dig med glasögon

Skärmavbild 2017-02-25 kl. 23.05.18

Ett par snygga glasögon kan göra en stor inverkan på ditt utseende och tillsammans med en fin make up kan det komplettera dina glasögonbågar. Allt handlar om ens personliga preferenser! Eftersom jag tycker om smink så tänkte jag ge några bra tips om kan sminka dig när du bär glasögon 🙂

 

Tänk just

Vissa glasögonbågar kan ge mörka skuggor runt ögonen i vissa ljus, det man då kan göra för att ljusa upp är att köra contouring med smink för att motverka detta. Använd dig av en ljusare concealer under ögonen och på mitten av näsan. Det kommer framhäva dina ögon. Vill du ta det ett steg längre kan du köra hela ditt ansikte, lägga lite skugga på kindbenen och sidan av näsan. ögon smink med glasögon

Dina ögonbryn anpassad till formen på glasögonbågen

Styla dina ögonbryn till en passande form och tjocklek som går ihop med dina glasögon. Använd dig av en ögonbrynpenna eller brynskugga. .Bär du stora djärva glasögon vill man undvika tungt sminkande ögonbryn helst. Lyft brynen med en highlighter under dom!

ögonbryn med glasögon

Anpassa efter glasögonformen
Sätt på dig glasögonen och titta rakt fram i spegeln. Vilka delar av ögonen blir gömda, och vilka syns tydligt? På de områden där glasögonbågen tar mycket plats kan det vara en bra idé att arbeta mest med ljusa skuggor för att framhäva, och på de områden där det är helt öppet kan du lägga fokusen.

Mascara med glasögon

Fokusera hellre på att välja en mascara som ger volym än bara längd.Du vill inte att dina fransar ska svärta ner linsen.
Visste du förresten att det blir lite fuktigt bakom ett par glasögon? Ett tips är att välja en vattenfast mascara eftersom den inte rinner (eller smälter bort) och sätter sig under ögat.

Välj ögonskugga i färg!

Bär man glasögon kan kontrasten mellan mörka och ljusa nyanser bli mindre. Färgglad ögonskugga och eyeliner passar därför extra bra på oss med glasögon. Glöm inte primer för ökad hållbarhet.

Öppna upp ögat med kajal

Öka kontrasterna genom att måla längs med vatten linjen med en gul/vit kajalpenna för att öppna upp ögat!

Närsynt/Långsynt
Är du närsynt så får glaset i glasögonen dina ögon att se mindre ut – jobba  därför mycket på att förstora ögonen.
Är du långsynt så får glaset i glasögonen dina ögon att se större ut – detta är oftast inget problem då många av oss gillar stora ögon. Följ då dina naturliga drag och framhäv det redan har.

Prima näsaryggen

Oavsett om du använder foundation eller inte, så lägg gärna en primer på näsryggen. Det stoppar att dina glasögon börjar glida om kring mot slutet av dagen.

Håll huden matt

För att undvika smutsiga bågar och en förstörd make up så var generös med pudret runt ögonen och bättra på under dagen också om du har lätt för att bli oljig. Då är ditt grundsmink mer ”fast” och kommer inte glida runt och fastna på bågarna. Har du stora bågar som nuddar kinderna är detta extra viktigt.

Make up tips för glasögon med smink

Läppstift i stark färg.

Människor med glasögon passar extra bra i ett färgstarkt läppstift. Välj ett i din favoritfärg.

Det är en hel värld när det gäller smink och glasögon och vill ni se ännu mer information så kan ni se denna  video om make up med glasögon.  Att ha glasögon kanske inte är något du varit van med, du kanske precis har fått ett par eller använder som terminalglasögon som jag gör så kan du läsa på Optiskt centrum du behöver veta om glasögon och ögon!

-samarbete smartbuyglasses-

2 kommentarer

 • Anna

  Tack för intressant artikel. Bär glasögon själv, och visst är det en vanesak. Om jag glömmer bort dem, känner jag mig ”naken” i ansiktet. Har kommit att tycka att glasögon är riktigt snyggt, faktiskt.

  • missjennie

   Vad roligt att du tycker det, jag lärde mig själv en hel del när jag forska ihop detta inlägg 🙂 Jag har glasögon framför datorn!
   Aa faktiskt, många har ju glasögon trotts dom inte har synfel bara för det hehe.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.