Bra tips

Är du sugen på att äta mer varierad mat i vardagen?

-samarbete med matkassetopplistan.se-

Härom dagen fick jag frågan vilken typ av mat jag brukar laga och om jag är bra på att laga mat. Att laga mat för mig är inga problem men att laga varierad mat är däremot ett problem. Jag har därför länge funderat på om jag inte ska prova att köpa hem lite olika matkassar för att lära mig nya spännande recept. En vän till mig berättade att hon provat Lisas matkasse och lärt sig massor av spännande recept som hennes familj hade uppskattat. Hon talade om någon marinerad teriyaki lax som jag ska få recept för.

Ni känner till klassiska Rutiga kokboken,  den fick jag med från min ungdom och den känns inte som att den hänger riktigt med i dagens mer internationella stil av att laga mat. Nyligen fick jag även frågan om vad vi i Sverige äter och vad som är typisk svensk kost av en engelsman. Först kändes det som en enkel fråga att besvara men om sanningen ska fram så blandar jag gärna måltider mellan dom olika köken och det mesta flyter samman att jag inte riktigt har koll mer än dom klassiska ”midsommar och julmåltiderna.

Teriyakilax linas matkasse från Linas matkasses instagram

Så här kan du enkelt få en mer varierad kost in i vardagen

Jag tänkte förklara närmre om konceptet med matkassar, det finns en väldigt bra sajt som heter matkassetopplistan.se som lister olika det bästa matkassarna och skickar dig vidare till dom erbjudanden som finns nu. Som första gångs kund har du guldläge på bra priser, så här kan du med fördel prova hela listan och finna din nya favorit.

När man köper en matkasse får man välja hur många portioner det ska räcka till och så ingår allt du behöver och ett recepten. Smidigt värre! Just nu såg jag tex att Citygross har en kasse som heter Grillkassen och jag älskar att grilla så den passar mig. Just nu var det grillad lax och Burgare med ingefärsslaw som bland annat var i påsen denna vecka. Så gott det lät.

Det är ju även så att du kommer spara in mycket tid på att slippa att förbereda och leta recept och tid är ju även pengar. Sen när du får frågan vilken typ av mat du brukar laga kan du ju nämna massor av spännande rätter du lagat, att du använder dig av matkassar för få inspiration det behöver du ju inte nämna och istället ta all kredd själv.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.