Tre utsökta matkassar för olika smaker

Sedan världens första matkasse lanserades av svenska Middagsfrid år 2007, har branschen vuxit så det knakar. Idag är matkassar inte bara populära i Sverige utan konceptet har vuxit till att bli en internationell trend som även USA:s största influencers numera aktivt marknadsför.

 

För den som aldrig tidigare prenumererat på en matkasse kan det stora utbudet kännas som en djungel. Därför har jag teamat ihop mig med experterna på Matkassen.nu med målet att lista de tre bästa matkassarna just nu.

 

Jag har personligen testat matkassarna som dessutom har jämförts med varandra av ovan nämnda experter.

Matkassar med toppbetyg

Följande tre matkassar är de som föll mig bäst i smaken. Alla tre erbjuder matvaror och recept av högsta möjliga kvalitet samt möjligheten att anpassa leveranserna efter antal rätter, middagsgäster och mycket mer.

Linas matkasse

Den största matkassen i Sverige har länge varit Linas matkasse, och det finns en bra anledning till detta. Linas har nämligen skapat ett unikt koncept med matkassar för alla smakpreferenser och familjekonstellationer.

 

Du kan bland annat prenumererar på en matkasse med mat från hela världen, en vegetarisk matkasse och snabba matkassar som kräver minimalt med tid i köket. Numera har Linas matkasse även ett receptarkiv på sin sajt där du dels kan söka inspiration men även välja ut specifika maträtter som du vill inkludera i din nästa matkasse.

Simple Feast

Simple Feast är ett företag som erbjuder matkassar helt i enlighet med samtiden. Företaget tillhandahåller uteslutande vegetariska och veganska matkassar som passar lika bra för den som vill experimentera med ny mat som för den som följer en strikt helvegansk diet.

 

Dina val står mellan matkassarna Family Feast och Season Feast (antingen vegetarisk eller vegansk) samt Comfort Food som är färdiglagade grytor som levereras i portionsförpackningar.

 

Dessvärre ligger företagets priser något högre än sina konkurrenter, fast för det priset kan du förvänta dig kvalitativ mat och nästan uteslutande ekologiska råvaror.

Middagsfrid

Som tidigare nämnt var Middagsfrid först i världen med att lansera en matkasse på prenumeration. Sedan dess har de varit en drivande faktor i branschen och än idag – 10+ år senare – levererar de fortfarande några av Sveriges bästa matkassar.

 

Den främsta fördelen med Middagsfrid är det stora antalet matkassar du kan välja mellan; totalt nio stycken plus två extra kassar (en med frukt och en med mellanmål).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.