Bra tips

Visste du att alla bilar måste enligt lag ha en försäkring?

-Samarbete med Billigastebilförsäkringen.nu –

Alla bilar måste enligt lag ha en försäkring, du måste åtminstone en trafikförsäkring. Men har som med allt annat kan det vara bra att även ha en bilförsäkring. Jag har läst om missöden där människor sparat in på försäkringar genom att inte ha någon och det har varit deras livsmisstag när huset brunnit ner eller bilen blivit helt förstörd och du kan inte räkna med hjälp eller ersättning.

Jag har vänner som har bil och när det hänt saker med den och saker gått sönder har dom fått betala det själv, det måste vara så att dom faktiskt inte har en bilförsäkring. Så dyrt är det inte med en bilförsäkring och det kan vara värt att jämföra bilförsäkringar hos Billigastebilförsäkringen.nu Jag tycker att det är ju bra att ha en billig bilförsäkring än ingen alls och det går spara flera tusen om man jämför. Sen om man har flera typer av försäkringar hos samma aktör får man rabatterade priser.

Jag som bilförare

En grej som är lite rolig är att om man väljer helförsäkring är man skyddad mot feltankning. Jag minns när jag skulle tanka pappas bild och man skulle minnas om det var diesel eller bensin det var verkligen ett mysterium. Hade jag haft en bil hade jag skrivit ut en liten klisterlapp och satt på tanklocket för det inte skulle bli något missöde.

Sen kommer jag ihåg när jag skulle backa ut och backade på ena bilen på pappas andra bil, det blev ganska så bra buckla där. Jag såg att pappa redan hade flertal bucklor, så jag tänkte att en till buckla det kommer ingen märka för skadan var redan så stor. Men jo pappa hade stenkoll på sina bucklor och frågade om det var jag och så erkände jag det givetvis. Det var lite dåligt gjort av mig att inte säga till om bucklan men nu har jag lärt mig en läxa. Jag vet inte om hur han hade tänkt där, om han samlade på bucklor och tänkt fixa allt på samma gång för det kan ju vara ganska krångligt att behöva lämna iväg sin bil om man inte får låna en ersättningsbil så länge.

Jag är ganska så bra på att köra bil faktiskt, jag har haft körkort sedan jag precis fyllde 19 år. Att ha körkort är otroligt skönt att ha, det ser jag ingen anledning att inte ha. Så mycket trevliga stunder jag och mina vänner har haft när vi åkt på road trips och så vidare. Man känner sig så fri med bil, det är livet! Jag har aldrig fått en bot, blivit kontrollerad i trafiken och jag håller mig till hastigheterna. Däremot har jag råkat parkera där man inte får stå men undkommit böter varje gång 🙂 Men det tog mig super långtid att få körkort, jag höll på med det till och från i ett år, ingen stress där inte… dyrt för pappa blev det med!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *