Hälsa

Vikten av att unna sig en välgörande massage

Nu ska jag tipsa kring massage i Stockholm. Välgörande, bra och hälsosam massage. Känn dig friskare och fräschare, med en bra teraput hos en bra salong.  Det finns flera bra massagekliniker. Jag vill tipsa om Sthlm Physique som har skickliga yrkesproffs, överkomliga priser och trevliga lokaler. De har flera lokaler i centrala Stockholm, i flera olika stadsdelar. Det gäller bland annat på Södermalm och på St Eriksplan. 

Man kan ställa sig frågan. Var vill man gå? Ja, till en seriös massör som ger adekvat vård, om man har skador (exempelvis belastningsskador) eller en massör som är inkännande och harmonisk om man vill få en SPA-behandling.

Hos Sthlm Physique  som erbjuder massage i Stockholm ligger fokus på kliniskt beprövade massageformer, alltså varken SPA-behandlingar eller alternativterapi av något slag. Här kan du få massage av en legitimerad sjukgymnast eller fysioterapeut. Det erbjuds företagsmassage, friskvård, klassisk massage, idrottsmassage och gravidmassage. Många av av dessa former är beprövade och populära varianter som av används av många kliniker runt om i landet.Sedan finns det andra utmärkta alternativ för andra sorters massage. Vill man hellre ha SPA-behandlingar och sådan typ av massage som ingår där, så rekommenderar jag att man tar sig till ett bra SPA. Två bra alternativ i centrala Stockholm är Sturebadet och Grand Hotel. De erbjuder inte bara SPA-avdelningar, de erbjuder också bad och träning bland mycket annat. Man får inte glömma att träning, stretching och kost är sådant som påverkar kroppen i allra högsta grad.

Vilka massagekliniker är seriösa?

För den som inte vill prova något av alternativen ovan eller som söker en särskild specialist, bör överväga att göra research. Du kan göra mycket egen research på nätet genom att söka på Google och kolla omdömen. 

De flesta aktörer inom den här branschen, bluffar antagligen inte.  Även om det säkert kan förekomma någon liten företagare någonstans som gör så, så förefaller det att vara ovanligt. Det viktigaste är att det finns mer än ett eller ett par omdömen, då det är större risk att de själva lämnat omdömen på sig själva först. Detta gäller framförallt små salonger, i småstäder. Det är vanligare att små orter, exempelvis kan ha en lokal salong för Thaimassage.

Sedan är det väldigt viktigt att de som pysslar med friskvård och liknande behandlingar, där man kanske är remiterad från en vårdcentral, ska få vård med en sjukgymnast som verkligen är legitimerad. Det är höga krav på utbildning, för att överhuvudtaget bli sjukgymnast. Sjukgymnastprogrammet är nämligen en riktig högskoleutbildning som ger på olika Universitet, till exempel i Umeå. Man kan med andra ord konstatera att det är stor skillnad på massage och massage och de krav som bör ställas.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.