Skönhet

Vad innebär det att fettsuga bort problemområden

Har du testat att träna och hålla diet men vissa områden inte går bort, du har gjort allt du kan. Då kan en fettsugning vara ett alternativ. Fettsugning riktar sig bara till subkutant fett – den typ som ligger under huden och ovanför muskeln. En buk som sticker ut på grund av fett under muskeln och runt de inre organen (känd som visceralt eller intraabdominal fett) kommer inte att förbättras med fettsugning.

Fettsugning är ett kirurgiskt ingrepp som använder en sugteknik för att avlägsna fett från specifika delar av kroppen, såsom mage, höfter, lår, skinkor, armar eller nacke. Fettsugning formar (konturer) också dessa områden. Andra namn för fettsugning inkluderar lipoplastik och kroppskonturering. Det finns olika tekniker för att avlägsna fett. Många som aldrig tänkt att dom ska fettsuga sig upplever att kroppen förändras med åren och många kvinnor känner att kroppen inte återgår efter en graviditet. 

Vanliga områden att fettsuga är:

Love handles

Fettsugning är en minimalt invasiv fett eliminering operation. Proceduren utförs med små snitt och en tunn kanyl. Snitten placeras i kroppens naturliga veck, vilket resulterar i liten eller ingen synlig ärrbildning.


Man boobs

Fettsugning av det manliga bröstet är ett av de fyra områden på män som oftast behandlas med fettsugning. Manliga patienter med överdrivet fett i brösten kan förvänta sig en betydande förbättring med fettsugning.

Fettsugning under haka

Denna procedur tar bort fett från huden och formar hakan och nackkonturen. Envist fett under hakan ge en flyende haka och medföra att ansikts profilen inte är så tydlig.

Andra områden du kan fettsuga är:

Överarmar, mage, höfter, lår, rygg, vader. Det är möjligt att göra fettsugning på flera ställen vid samma operationstillfälle, det som begränsar är hur stor mängd fett som kan tas bort vid ett och samma tillfälle. Det burkar medför lägre pris per område.

Specialistklinik är speciellt inom fettsugning

Estetikum.se är specialistklinik är speciellt inom fettsugning där vi är Sverige ledande. Estetikum (som tidigare hette Laser & Estetik Uppsala) grundades 2008 och är en modern specialistklinik med inriktning inom fettsugning (Smartlipo), plastikkirurgiska ingrepp, estetiska laserbehandlingar och hudvård. Vi finns i Uppsala och erbjuder tjänster inom estetisk plastikkirurgi.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *