Hälsa

Träna rörlighet för dig som sitter för mkt framför datorn

Idag var jag på ett monster pass på gymmet, först var det ca 40 minuter eller så med crossfit liknande upplägg.

Det var sjukt jobbigt och effektivt och det var roligt att träna i grupp. Efter det så tränade jag ett ytterligare gruppass med rörlighet i 30 minuter. Är du som mig som sitter ner för mycket? Det kan leda till att man får förkortad muskel vid rumpan/ben och givetvis  så har jag glömt namnet på den muskelgruppen.

Vet inte om du vet men jag tränar med pt-online just nu? Det är roligt och varierande och appen står det vad jag ska göra varje gång jag är på gymmet. På det har jag kompletterat med vanliga Pt-pass för att lära mig övningarna. Kombinationen är väldigt bra för en nybörjare som vill sköta sin träning digitalt i mobilen och få effektiva resultat.

Träna rörlighet

Det jag insett med pt-pass och dagens övning med rörlighet är att jag älskar träna rörlighet. Ibland kan jag få lite stel känsla i svanken och det beror på att jag inte spänner mage och rumpa när jag lyfter saker och bara lyfter med benen. Detta besvär hänger ihop med nedsatt rörlighet i underkropp och höfter och att jag sitter för mkt framför dator. Tyvärr sitter jag gärna med benen i kors och det är inte bra heller så det ska jag sluta med. Höfterna behöver tränas, det är muskler där. Det är skönt träna höfter också!

Så nu kommer ännu mer fokus blir på rörlighet än jag redan gör och det bästa är att jag gillar känslan av stretch och jag känner mig frigjord. Jag ska till och med köpa hem en matta, stav och gummiband så att jag kan köra lite  hemma när jag har rast osv. Tyvärr är  jag dåligt på att ta rast när jag arbetar hemifrån, eller överhuvudtaget. Men då jag tänker på det brukar jag gå upp och stretcha eller göra något kort ärende för få röra på mig.

En väldigt bra övning tex…

I alla fall, alla borde träna något då det är bra för hälsan. Jag tycker om känslan av att känna mig duktig och att jag gör något för mig själv. I samband med träning brukar jag även unna mig sitta i massagestolen. Sen brukar jag ofta handla i mataffären så jag får det gjort, jag tycker om att vara effektiv.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *