Hälsa

Att må bra på jobbet och bli mer produktiv

Samarbete med aktivmiljo.se

Att må bra på jobbet är viktigt och i dom flesta yrken som innebär kontorsjobb så sitter vi väldigt mycket av vår arbetstid. Jag upplever själv att jag blir ganska så stel av att sitta still och har lärt mig vikten av att resa på mig och röra på mig med jämna mellnrum.

Nyligen när jag var och tränade med PT-Peter World och han berättade att muskeln baktill på nedre rygg/rumpa ofta blir förkortade av att vi sitter ner och arbetar hela dagarna. Han gav mig bra övningar som jag kunde utföra för stretcha ut kroppen. Vi körde igenom min kropp i 30 minuter för att lossa på de obehagliga spänningarna som rodde och det kändes genast mycket bättre efteråt.

Att arbeta hemifrån kräver även en bra arbetsmiljö 

Nu när allt fler arbetar hemifrån så kan arbetsmiljön i hemmet lätt glömmas bort. Att spendera hela dagen i soffan och arbeta på datorn med gamnacke är inte det bästa. Jag har sett att många har byggt om köket till ett arbetsrum och numera spenderar hela dagarna där eller i soffan. En annan åtgärd som hjälper till med en ergonomisk arbetsstation vare sig det är hemma eller på kontoret är förstås ett höj och sänkbart skrivbord som gör att du kan välja mellan att sitta ned rakryggat, eller att stå upp.

Undrar om man kan låna hem sina möbler från kontoret hem?

Jag arbetar en hel del hemifrån och jag har gått i tankarna att investera i en bättre ergonomisk stol. Normalt sett tycker jag inte att kontorsstolar så vackra att se på och att de kanske inte lyfter inredningen i hemmet till nya höjder. Så jag kan tänka mig att många väljer bort en bra sittställning på grund av detta. Nu fann jag snygga design kontorsmöbler från varumärket Herman Miller och HÅG  i mitt tycke och dessa passar in  även i det trendigaste kontoret!

Sayl Chairs från Herman Miller köps hos aktivmiljo.se

Ska man väl inreda ett kontor så tycker jag det är värt att ta in en konsult, som kan se på behovet som finns för lokalen.

Idag är det otroligt mycket människor som blir sjukskrivna på grund av dålig arbetsmiljö och själv är jag fortfarande skärrad från när jag tvingades sitta i en lokal med 35 personer utan någon som helst möjlighet till avskärmning. För mig är en stressfri arbetsmiljö väldigt viktigt och jag hade gärna sett att alla arbetsplatser hade tysta rum. ”Tysta rum” är ett mötesrum man kan köpa och ha på kontoret som ett bås att gå in när man vill arbeta ostört.

Det är din rätt som anställd att få arbeta in en bra arbetsmiljö!

Är du nyfiken veta mer om ergonomisk på arbetet och kontorsmöbler spana in aktivmiljo.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.