Inredning

Toalett tankar

Har ni någon gång stått och spanat när folk kommer ut från toan på krogen och sett att dom inte tvättat händerna? Det har jag gjort och det är väldigt många som glömmer den lilla detaljen. Men plötsligt är står man med lite okända människor och behöver hälsa i hand och då hoppas man att dom inte var den procenten som struntade tvätta händerna!

Toaletter kan verkligen vara ett rum med mycket smuts, smuts som inte jag vill ha på mina kläder och kropp.  Alltid när jag är på offentliga toaletter uppskattar jag dom som har handfat både inne på toan och utanför toan. Det är nämligen så att jag tvättar händerna 2 gånger på ett besök. En gång när jag precis kommit in och stängt dörren för att slippa få bakterier på kläderna efter tagit på dörrhandtaget men även en gång efter för att det hör till. Jag kan nog i många ögon kännas lite överdriven med mitt beteende men jag måste göra så här. När jag sedan lämnar toan så öppnar jag dörren mer armbågarna eller med en servett.

Att trycka på toa-knappen är en riktig bakteriefälla och IFO har skapat sådan knappar med sensor så man inte behöver vidröra knappen. En dröm för mig!

Hur snuskig är din toa?

Visste ni att varje gång man spolar med locket uppfält så sprider din toalett ut ungefär för en miljon bajs- och kissbakterier. Bakterier som sprider sig långt, landar på golvet, tvålen och i värsta fall på tandborsten. Det är därför du alltid ska stänga toalocket innan du spolar i toaletten. Läs mer om det här.

Visste ni att man bör under minst tjugo sekunder bör du tvåla in och gnugga händerna ordentligt för att bli ren? 

Därefter läste jag denna artikel om att det hjälper inte att lägga papper på toastolen för att undvika bakterier, det beror på att det är så många som inte spolar med locket stängt som bidrar till att pappret som hänger bredvid är numera en bakterie härd med alla miljoner bakterier som spolats runt. Intressant information..

Grunden att hålla en fräsch toalett miljö är att satsa på kvalitetsprodukter i fina material som går att rengöra enkelt. Nu förtiden utformas toaletter, duschar, badkar etc för att lätt gå och rengöra. Det finns till och med toaletter utan spolarkant, där under har jag många gånger tänkt: här måste det var super snuskigt deluxe!

Skärmavbild 2017-06-20 kl. 14.43.08

 

Kolla vilket fräscht badrum, vilka ytor, porslinen blänker

När jag tänker efter måste toaletterna där det bytes blöjor vad dom med mest bakterier,  men man kan nu inte undvika allt. Men dom som bygger nya lägenheter kan installera moderna toalettinredning som är lätta att rengöra så att det kan bidra till fräschare miljöer.

På min toalett som är av den mindre varianten är det svårt ens få rum att städa till perfektion, helst vill man ju ha så rent att man kan äta mat där inne. Skulle jag välja inredning hade jag aldrig någonsin valt en toa som står på golvet som jag har nu, dom är helt omöjliga att städa runt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.