Bra tips

Tänk om man kunde ha billigt fast elpris under vintern men rörligt elpris under sommaren.

Som med det mesta så stiger elpriserna under behovs perioder. Naturligtvis beror det på att vi förbrukar mer el än vanligt på vinterhalvåret när mörkret ligger över oss, vilket är varför det då är bäst att ha fast elpris på vintern för att slippa ovanligt höga räkningar under den perioden. När våren kommer går vår elförbrukning självklart ner och då vill vi gärna ha rörligt elpris för att kunna hålla nere kostnaderna så mycket som möjligt.

Nu tänker ni säkert hur ska jag kunna lösa denna ekvation? Både rörligt och fast elpris på samma gång. Faktum är att jag har hittat svaret hos Göta Energi vilket är ett billigt elbolag som har ett erbjudande som heter ”Vintertrygg”. Det är verkligen helt genialiskt! Tack vare detta slipper ni oron när vintern närmar sig att räkningarna ska skjuta i taket. Det har nämligen visat sig att kunder som använt sig av Göte Energis ”Vintertrygg” elavtal, har sparat i snitt 15% jämfört med andra som har haft rörligt elpris under vintern. Nu slipper man som konsument välja mellan fast eller rörligt elavtal, utan istället kan kombinera de två alternativen för att kunna spara så mycket som möjligt, alltså få det bästa ifrån två världar. För faktum är att på våren när solen är framme behöver inte mina lampor vara tända lika mycket och elementen kan vara av.

Nu ingår elen i min hyra, men hade det inte gjort det hade jag definitivt övervägt detta elavtal. För vem vill inte spara 15% på ens räkningar? det blir ju i slutändan väldigt mycket pengar och det är sådana små förändringar som i det långa loppet blir mycket pengar. Många bäckar små som dom säger! Lite roligt att man får presentkort på mat som flyttpresent på 300 kr dessutom om man väljer att flytta sitt elbolag till Göta energi.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.