Uncategorized

Spartips:Byta elavtal

Samarbete med bytelbolag.se

Jag är medlem i olika grupper om ekonomi på Facebook för att lära mig mer om ekonomi och för att jag tycker det är ett intressant. Faktum är att vi idag tyvärr inte kan vara helt säkra på att vi alltid har ett arbete, för vem vet, kanske våra arbetsuppgifter byts ut till en robot eller vi kanske inte orkar arbeta ända fram tills att vi 65 år gamla. Då kan det vara bra att ha en buffert att ta av.

Faktum är att tiden är en viktigt faktor för oss för att få ränta på ränta på dina pengar och många sparar inte pengar för att dom tror inte att 200 kronor per månad kan göra någon skillnad exempelvis. Men den lilla summan pengar kan göra väldigt stor skillnad på många år, det är viktigt se det på det stora hela.

En vanlig sak man kan göra för spara in pengar är att se över sitt elavtal och jag var faktiskt inne och jämförde el på min lägenhet.

Det skilde sig enormt i pris, vilket jag hade ingen aning om faktiskt. Första gången jag tecknade elbolag tog jag bara samma som mina föräldrar och jag kan tänka mig att dom flesta faktiskt gör så och så rullar det på i många år…tills en dag elräkningen känns väldigt dyr.

Priserna på el skiljer sig åt:

Dyraste elen kostade 134,47 öre/kWh inkl och det billigaste var 32,76 öre/kWh inkl. Det är ju otroligt stor skillnad och besparing. Jag hade ingen aning att el kunde skilja sig så här åt så jag rekommendera dig verkligen att jämföra priser.

-Dessa priser var om du tecknade elavtal på 12 månader.

-Man behöver oftast vara en ny kund med.

-Ett byte medför aldrig något elavbrott!

Ni förstår ju hur mycket pengar detta kan bli på en livstid, pengar som man kan investera i annat eller lägga i fonder. Det är inte så svårt byta avtal man fyller i sina uppgifter och så sköts bytet åt dig och det kostar inget. Det är hård konkurrens där ute och det finns mängder av elbolag och ska du personligen gå igenom alla kommer det nog ta dig några veckor så bättre du spanar in denna jämförelse sajt med elavtal  så att du kan hitta billigaste elen som jag gjorde, så enkelt och smidigt. Lycka spara in pengar! 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.