Skönhet

Tandblekning hemma – så smidigt!

Leendet är en så viktig del av utseendet tycker jag. Ett vitt snyggt leende gör mycket på en person. Jag tycker tandblekning är superbra och att bleka tänder hemma är så lätt.

Det finns så många olika produkter och varumärken för tandblekning hemma. Jag föll för en produkt som kändes mest skonsam mot munnen och tänderna, utan väteperoxid. Väteperoxid är ett ämne som bleker, men också ett ämne som kan orsaka ilningar eller i värsta fall frätskador. 

Jag köpte ett tandblekningskit utan väteperoxid med blekgel som ska vara mer skonsam, utan att vara mindre effektiv. Tandblekningskitet innehöll en bettskena, tre blekmedelstuber, en LED-lampa och manual hur man gick tillväga. Plus en nyanskarta där olika färggrader på tänder syntes. 

Steg för steg hur man gör

Det första jag gjorde var att lägga bettskenan i varmt vatten för att plasten skulle bli formbar. Efter det kunde jag placera den i munnen och den formade sig efter min övre och undre tandrad. Bettskenan kopplas på LED-lampan och blekgelen placeras uppe och nere i skenan. Sista steget är att sätta skenan i munnen igen och klicka på LED-lampan.

 

Efter tio minuter var första behandlingen klar. Då var det bara ta ur bettskenan, koppla ur LED-lampan och skölja av bettskenan med varmt vatten. Så smidigt och jag såg resultat direkt!

Det enda man behöver tänka på när man ska bleka tänderna är att man måste undvika färgstark mat och dryck dagarna efteråt. Så ingen frätande läsk, kaffe eller choklad. Inte heller exempelvis rödbetor eller blåbär. Jobbigt att undvika kaffe men jag drack energidryck med sugrör för att skydda mina tänder de första dagarna. 

Jag gjorde en behandling om dagen i tre dagar och nu tycker jag att mina tänder är helt perfekt vita. Det bästa var att det var enkelt, gjorde inte ont alls och jag har inte haft några problem efteråt. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *