Bra tips

Stilfult vinterklädd

Vet inte hur det är med er men jag har redan börjat räkan ner till vår? Det är märkligt det här nästan ingen uppskattar vintern i Sverige så mycket men det är få som reser iväg under vinter så kanske vi uppskattar kylan ändå? 

Men det är verkligen kallare än någonsin ute nu så jag hade önskat verkligen att jag hade plockat fram min vinterjacka som är i förrådet och inte bara haft min rock i år. Den är en sådan 100% ull i som sägs hålla i 10 års tid och men samtidig så håller hellre stilen än ser ut som en boll upptill. 

Mest handlar det väl om att  jag har sommarsakerna är framför alla vintersaker i förrådet. Sen är jackan jag har inte är tillräckligt snygg och bra då dunet har flyttat runt sig och det är knappt dun i Gants jackor. Ett riktigt nedköp, men nu är det snart rea och då kan  man lätt hitta bra vinterjackor  till en bråkdel av kostnaden. 

Vilken typ av jacka säger verkligen vem du är….

Jag ser oerhört många människor i jackor då jag pendlar lite då och då mellan två städer och det är väldigt vanligt att killar har typ vävda jackor med tryckknappar. Det tycker det är skit fult och till det har dom gärna en stickat halsduk. Halsdukar bör helst vara släta och fina i materialet.

Däremot tycker jag man kan ha vinterjacka när man behöver röra sig längre perioder utomhus, tex på promenader, men att springa på ett event, shoppa, dejt eller gå på möte med värsta jackan ser inte så topp ut. Något jag kan tänka mig att investera i sådana tunna dunjackor man har under rocken som knappt märks men verkligen värmer. Rysning är denna, en dunjacka som är kortare boll modell och sedan klänning under som sticker fram. Det skapar intrycket av en enda stor boll upptill med två smala ben, nej vid utgång bör du alltid klä dig i rock. Håll stilen och tänk på att större jackor på kvinnor bör helst var lite snäva i midjan för markera den! 

Viktigt är att putsa skorna regelbundet för undvika saltränder…

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.