Familj

Snygga och praktiska barnvagnar efter din personliga stil

Att vänta barn och få välja en barnvagn är ofta något som de flesta mammor ser fram emot att få göra och valen på barnvagn är många och gör att det kan vara svårt att bara välja endast en barnvagn. Med så många tillgängliga alternativ så är det viktigt att överväga de olika funktionerna och fördelarna som kommer med varje barnvagnsmodell. Oavsett om du letar efter ett lätt och kompakt alternativ eller något mer robust och funktionsrikt, så finns det säkerligen någon av Barnvagnar från Lekia Babya i Gävleborg som är din drömbarnvagn. Storsäljaren där är bland annat Emmaljunga som har tillverkat barnvagnar i Sverige sedan 1925, med högsta kvalité gällande komfort, tålighet och stabilitet. En bidragande effekt till att Emmaljungas vagnarna så omåttligt populära är byggda av komponenter som är lätta att byta ut vilket ger en extra lång livslängd och är en barnvagn i premium segment.

Bor man i stadsmiljö så är det oftare enklare att finna en barnvagn för ens behov skulle jag säga, men här exempelvis på Östermalm är det mindre hissar i många fall och här behöver man ha i åtanke att vagnen ska gå in i hissen om man vill ta med den upp till lägenheten. Det är nämligen så att många gånger går det inte att ha barnvagnen stående i trapphuset på grund av brandrisken och inte alla gånger finns det ett barnvagnsrum.

Matcha barnvagnen med ens klädstil ger en exklusiv känsla

Utöver att välja efter funktion tycker jag att utseendet är viktigt och jag tycker att man ska matcha vagnen med ens klädstil. Bär du mycket ljusa färger tycker jag att en ljusare vagn kompletterar väl och ger en mer exklusivare känsla. Allt behöver inte handla om praktiska färger, välj en färg på barnvagn du själv blir glad av. Personligen skulle jag avsky en rosa vagn och en svart skulle kännas för tråkig. Överdriv dock inte matchande utan bryt av med 1-3 olika färger, exempelvis är skinndetaljer väldigt fint och beige och brunt passar väl ihop med varandra. 

Tips vid val av barnvagn med andrahandsvärdet

När det kommer till köp av barnvagn funderar föräldrar ofta på andrahandsvärdet då en barnvagn är en dyr vara och det är viktigt att veta om den kommer att behålla sitt värde när du bestämmer dig för att sälja den eller ge bort den. Med rätt forskning och kunskap kan du ta reda på andrahandsvärdet på din vagn och se till att du får en bra affär när du säljer eller ger bort din vagn. Vid första barnet brukar de flesta välja att köpa en helt splitterny barnvagn för att sedan vid barn nummer två återanvända eller sälja av på andrahandsmarknaden. Det finns vissa barnvagnsmodeller som är extra attraktiva och mer lättsålda, men dessa är ofta det mer dyrare barnvagnarna som tex Emmaljunga. Dom mer dyrare vagnarna skulle jag säga har en mera kompletterande produkter du kan köpa till till din vagn och gör att man kan byta ut dom delarna som är mer slitna.

Populära varumärken för barnvagnar är till exempel:

 • Emmaljunga.
 • Cresent.
 • Babyzen
 • Thule.
 • Baby jogger.
 • Cybex.
 • Britax Römer.

Bra tips på att hålla barnvagn fin

En barnvagn kommer utsättas för diverse slitage, men du kan förbättra utsikterna för din vagn. Exempelvis kanske du sett barnvagnar som bleks? Här kan du impregnera barnvagn textilimpregnering som står emot UV-ljus. Du kan även ha vattenavstötande impregnering. Just där barnet ska sitta bör man inte lägga detta. Se till att impregnera med giftfri impregnering eftersom det är giftiga saker annars. Där kan du ha avtagbar klädsel för hålla smutsen borta. Ska du tvätta delar på barnvagnen bör du inte använd ej vanligt sköljmedel då det tar bort impregnering i tyget och försämrar kvalitén.

Använd ett milt rengöringsmedel, t ex grön såpa och ta bort smuts.  Men känner man sig osäker eller om man inte vill göra detta själv så är det bra att lämna in barnvagnen på en service.

När ska man beställa barnvagn?

Du behöver vara ute i god tid, egentligen så tidigt som möjligt men du bör som senast beställa i vecka 30. 

Bra tillbehör till vagnen:

 • Mugghållare
 • Vagnskakare
 • Vagnskydd
 • Åkpåse
 • Skötväskor
 • Lås till vagn

Slutligen: Jag tycker inte att man ska snåla på barnvagnen. Du vill ha en barvagn som passar din personliga stil och som är bra att gå ut och gå med beroende på underlaget du har där du bor.

Bildkälla: Allt på bilden finns att köpa i ovannämnda butik.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *