Familj,  Shopping

Kängor för barn – varma och nödvändiga

När temperaturen faller under de kallare månaderna är det viktigt att ditt barn har skor som är välanpassade till årstiden. Genom att välja rätt sorts kängor till ditt barn möjliggör du utomhusaktivitet utan att ditt barn behöver frysa om tårna.

Vi här i Sverige har tyvärr vår beskärda del av regn, rusk och kyla. Många av oss lever också enligt devisen “inget dåligt väder, bara dåliga kläder”. Det är därför viktigt att ha skor som är anpassade till årstiden och som ser till att ditt barn kan vistas utomhus i långa perioder utan att frysa.

Viktigt att tänka på när du köper kängor för barn

Kängor för barn måste hålla värmen på ett effektivt sätt, men samtidigt vara bekväma att använda under en längre tid. Utflykter och utomhuslek tar inte paus för lite regn eller kyligt väder så det gäller att utrusta sitt barn för alla eventualiteter och omständigheter.

Vattentäthet är även viktigt och många av kängorna som produceras idag har just detta som signum. Genom att använda sig av ett vattentätt material så håller kängorna ute fukt, vilket är en av sakerna som gör att kroppsdelar blir nedkylda allra snabbast.

Om kängorna kommer att bäras under vintern såväl som hösten kan det vara bra att köpa ett par skor som har plats för en raggsocka. Beroende på var du bor i landet kan en raggsocka göra skillnaden mellan timmar av skoj och lek utomhus eller bortdomnade fötter på grund av kylan.

Det är alltså förmågan att hålla värmen samt vattentäthet som är nyckeln till ett lyckat köp av kängor för barn.

Olika varianter

Det finns en lång rad olika varianter på kängor som finns tillgängliga i barnstorlek. Många av de mest populära märkena för vuxna gör även barnvarianter på sina mest populära modeller. Detta är garanterat ett uppskattat val som ditt barn kommer bli mycket glad över, särskilt om du som förälder bär ett liknande par.

Det går även att välja mellan höga och låga kängor. Höga kängor slutar lite högre upp på anklarna och erbjuder därför lite extra värme och är populärt på grund av den tuffa looken. Dessa kan dock vara lite svårare att röra sig fritt i och passar bäst när det är mycket snö utomhus. Låga kängor är utformade på samma sätt som ett par traditionella skor, fast med mer värme och skydd mot elementen.

Kängor för baby

Även familjens småttingar kan dra nytta av ett par kängor. Även om din bäbis inte kan gå ännu är det fortfarande oerhört viktigt att se till att din lilla älskling inte fryser om fötterna under långa promenader i vagnen. Det går därför att köpa kängor som passar även de allra minsta och som håller värmen på ett effektivt sätt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *