Familj

Hur väljer man namn till sitt ofödda barn?

Vissa namn har sina årtal då dom är populära och vissa namn tycks hålla sig trendiga hela tiden.

Jag själv har ingen aning om varför jag fick mitt namn Jennie, men jag är extremt nöjd med det namnet och det är troligtvis inget namn jag hade kommit på själv. Jag har inga barn ännu men jag har redan en namnlista med fina namn där jag brukar fylla på med namn. Att samla på namn är nog en typisk grej för oss kvinnor?

Vem ska bestämma namnet på bebis?

Även fastän själv kommit på det ultimata barnnamnet, så kan man inte få vara säker att på att få det namnet på barnet om man skaffar barn med en partner. Då är det ofta är två om att få välja namn, men med bra övertalningsförmåga så kan nog en kvinna få namnet hon vill, det är trots allt hon som bär barnet.

Men överlag så tror jag nog att kvinnor har lättare att komma på flicknamn och män pojknamn. Men man får givetvis inte glömma bort mellannamnen och frågan är hur många mellannamn får man ha som max?

Mellannamn

“Det ”egna” efternamnet kunde vara ett som förvärvats genom ett tidigare äktenskap. Makar eller partner fick inte anta varandras namn för att få likalydande kombinationer av mellan– och efternamn. Ett barn som får den ene förälderns efternamn kunde få den andra förälderns efternamn som mellannamn.” källa:https://sv.wikipedia.org/wiki/Mellannamn

 

Påhittade barnnamn

Jag skulle aldrig försöka hitta på ett namn, jag tycker nämligen om namn där det fins som namnsdag här i Sverige för jag tycker det är lite mysigt att få ett grattis på sin namnsdag och jag har 2 mellannamn också. Men det är så olika det där vad alla tycker, men visst vissa namn är aningen för vanliga och det kanske inte är för roligt, här finner du ovanliga flicknamn i alla fall i en denna namnlista. 

Undra hur många som är nöjda med sina namn?

Det finns några som byter namn när dom blir äldre men det är nog mindre roligt för föräldrarna att deras barn inte tycker om sina namn och vill byta. Så det är verkligen tur att inga namn man har är hugget i sten. Så välj namn med hjärtat på ditt barn skulle jag säga, din farmors namn kanske inte passar ditt barn.

Är du nöjd med ditt namn?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.