Hus och hem

Så renoverar, inreder och dekorerar du en husvagn!

Har din gamla husvagn ett behov av förnyelse? Har färgen flagnat eller är möblerna utslitna? Den kanske bara känns tråkig eller opersonlig? Du kanske har köpt en till ett bra pris som behöver piffas upp? 

Skaffa husvagn eller husbil

Om du gillar design och hade det fint, ska definitivt överväga att skaffa och renovera, inreda eller dekorera din husvagn. Detta kan man givetvis göra på olika sätt med både gamla renoveringsobjekt och helt nya husvagnar. Du kan köpa nya och gamla husvagnar hos husvagnsexpo.se. Företaget har vuxit under åren och är idag ett av Sveriges ledande husbils- och husvagnsföretag och är återförsäljare för husvagnarna Polar och Hobby samt husbilarna Dethleffs, LMC, Bürstner och Sunlight. Du kan också köpa reservdelar där. Det bästa av allt, är att de förmedlar både husvagnar och husbilar. De finns där för dig under hela affären. Det är en bra start, att faktiskt skaffa en husvagn eller husbil för den delen.

Fixa till en husvagn

Med tid och rätt tankesätt kommer du att kunna uppnå några fint resultat. Gamla husvagnar kan ha en sliten interiör. Man ska alltid säkerställa att det inte är fuktskador eller annat inför ett köp. Om du är medveten om det, och valt att köpa en sådan husvagn kan du givetvis åtgärda det själv. Det är ett bra sätt att sätta din egen prägel och stil, men också att komma undan billigare genom att fixa själv. Att ha fukt i din husvagn kan påverka allt från din inredningen till rena hälsoaspekter. Börjar du inreda i en fuktskadad husvagn, kan du lika gärna slänga pengarna (dekorationen) i sjön. Det gäller också att skydda din husvagn från tufft väder, framförallt på vintern och regn. Slarva inte med den service som behövs. Du kan absolut förhindra uppkomst av fukt, om du sköter den ordentligt. Men struntar du i det, kan det bli jobbigt och dyrt. 

Man kan dekorera både insidan och utsidan av husvagnen. Utsidan handlar det ofta mest om om att måla om utsidan, kanske byta hjul eller något liknande. När det kommer till insidan kan det var kul att byta tapeter. Väggar och golv gör alltid väldigt stor skillnad på helhetsintrycket oavsett om det är en fastighet, en husvagn, en husbil eller andra liknande fordon. Se till att golvet och allt annat du inte vill få stänk är täckt när du renoverar eller dekorerar. Det kan vara värt att lägga lite extra på en mer hållbar färg, som om du skulle använda i ett kök till exempel. Det gör att husvagnen behåller värdet längre. Passa på att måla dina skåp och annan inredning också. Varför inte lite trendiga färger? Kanske pigga färger eller mer murrigt? Stilrent svart eller vitt? Valet är ditt. Det är viktigt med bra ventilation när man jobbar med starka kemikalier. Använd vattentäta och lämpliga material eller färger, särskilt för golvet. Linoleum kan vara idealiskt eftersom, det kräver mindre skötsel än en matta. 

Inredning och dekorationer

När du jobbat klart med att måla och renovera både utsidan och insidan, kan du jobba med de faktiska inventarierna. Man kan börja med mattor och löpare. Sånt som ger värme, belysning och struktur. Hit hör sittplatser och inredning. Soffkuddar är lämpligt i en husvagn. Även andra förbrukningsvaror som är lätta att byta ut på sikt. Det är en bra idé att välja brandsäkra textilier i en husvagn. 

Just sängar och sovplatser brukar ha låg komfort hos husvagnar. Här finns det goda möjligheter att göra något åt det. Små saker som att uppgradera madrassen eller skaffa nya kuddar kan göra enorm skillnad. Sedan är kan man göra det ännu personligare med gardiner, träfigurer och dekorativ belysning. En häftig idé är att sätta julgransslingor på utsidan, när man till exempel befinner sig stationerad på en camping. Det ger ett personligt och gäst inbjudande intryck. Denna artikel kanske kan så ett frö, eller ge dig en hint i rätt riktning. Man kan faktiskt göra så mycket mer, om man köper en husvagn. Det spelar som sagt ingen roll om man köper en ny eller gammal husvagn, du kan alltid förbättra eller bara höja mysfaktorn.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *