Resor

Att bli en digital nomad och bo resa med en husbil

Samarbete med husvagnsexpo.se

Jag följer ett par på Youtube som reser runt Europa med bil och arbetar via deras sociala medier. I deras videos berättar dom om olika intressanta restips och visa upp städerna som besöker. Det blir mer som ett reseprogram och det är även lärorikt.

Dom har valt att bila i Europa för att det är enklare för att det är inom EU. Tack vare färjor kan man ta sig överallt. Dom har varit i Italien här senast såg jag och nu ska dom till Spanien för det är lite varmare fram till vintern, närmare bestämt Kanarieöarna.

Att resa med husbil är mer än Sverigesemester och det är väldigt bekvämt. När jag var yngre brukade min familj hyra husbil och jag drömde om att köpa en husbil. En husbil eller husvagn är lite som ett minihotell på hjul med bekvämligheten med ett eget kök. 

Nuförtiden är det många som fått möjligheten att arbeta distans och det öppnar upp för att kunna resa mer. Jag personligen tycker Spanien är väldigt trevligt och bara på 2 dygn ungefär kan du nå Mallorca från Sverige och du bilar.

I Spanien får man mer soltimmar, billigare mat och massor av intressant aktiviteter att upptäcka. Känner du som mig att det verkar spännande att resa med husbil tycker jag att du borde besöka Husvagns-Expo i Bromölla AB som är återförsäljare för husvagnarna Polar och Hobby samt husbilarna Dethleffs, LMC, Bürstner och Sunlight. Dom har ett brett utbud av nya och begagnade husvagnar och husbilar. Det är värt att investera i en säker och bra husbil som tar dig långt på vägarna. Ska du börja resa utanför Sveriges gränser behöver du läsa på om alla regler som gäller innan du korsar några gränser.

En väldigt smart grej är att när du inte använder din husbil är att kan du hyra ut den och när du väl är ute och reser kan du hyra ut ditt hem för att få extra inkomst. Paret jag följer på Youtube dom har valt en resa med en husbil som dom byggt själva, men det skulle jag säga är väldigt spartanskt. Köper du en ny husbil har du ju andrahandsvärde på den och du får en mer bekväm resa och mer utrymme som är bra att ha om du ha ditt boende på hjul som ett kontor och du har en egen dusch. Har du någon gång levt utan dusch du vet du hur mycket det är värt att ha en.

Vad är bäst husvagn eller husbil?

Personligen hade jag valt husbil för det är mer bekvämt, du kan stanna bilen och gå bak och hämta något då det allt sitter samman. Det är lite dyrare med det är för att det ingår en motor och det gör det inte med en husvagn. Här gäller det nog att se över sina behov, en husvagn är inte så klumpig ändå så den går att parkera ganska så lätt, en husvagn med bil blir längre. Jag föredrar husbil för där kan man ofta få in sovplatser över där man kör och det är super mysigt att sova där och jag talar av erfarenhet och är ni fler än två är husbil bra. En husbil får mig tänka på kändisarnas bussar som har allt, dusch, kök, tv-rum, sovrum, bar. Du kan spana in Justin Biebers cribs på hjul så vet du var jag menar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.