Hus och hem

Att tapetsera hemmet med blommiga tapeter är populärt

Tycker du om blommor och vill få ett mer livfullt hem? Då kanske tapeter med blommor kan vara något för dig och personligen så tycker jag att det är riktigt vackert med blomtapeter och det passar både i det moderna hemmet till sekelskift till ute i fritidshuset.

Att tapetsera hemmet med blommiga tapeter är något som passar för både det lilla och stora rummet, då blommigt inte tappar sin effekt oavsett hur stort utrymmet är där blomtapeter har applicerats och är därför perfekt tex i den lilla toaletten. Att tapetsera alla väggar ger en mer ombonad känsla och en wow-känsla när du kliver in i rummet.  I sovrum brukar blomtapeter för att det hjälper oss att koppla av efter en lång dag på jobbet eller i studierna. Blomtapeter är en av de mest efterfrågade produkten inom inredningsdesign så långt som blomtapeter har marknadsförts som en av de produkter som har hjälpt människor att slappna av och lugna ner sig i århundraden. 

Den här blombuketten gör sig så otroligt bra tillsammans här med den blommiga tapeten, Dreamy Escape, Floral Charm – 4255 och det ser otroligt exklusivt ut. Köp prisvärda tapeter av kända varumärken online och botanisera bland alla fina tapeter. Försök att tänka lite outside the box, varför inte måla in hyllorna i på väggen i samma färg som tapeten? Saknar du inspiration, gå ta en kaffe på ett lyxigt hotell och inspireras eller klicka in på Pintrest.

I sovrummet tycker jag att det kan vara otroligt fint att skapa en hel fondvägg med större blommig tapet, gärna då stormönstrat. Det handlar mycket om tycke och smak såklart, men stora mönster i hela rum kan upplevas som lite rörigt för ögat. Välj gärna en kulör från tapeten som får gå som en röd tråd i resten av rummet. Du kan även fånga upp möbler i någon färg från tapeten, tex är det bruna detaljer kan det vara fint att placera en brun stol där. Det är viktigt att skapa sig en balans i rummet genom att välja ut ett par färger som får gå som en röd tråd i inredningen och det kan exempelvis vara på textiler som en matta, ett par kuddar eller gardiner. Är du mindre vågad när det gäller val av blommiga tapeter, välj då en tapet som är småmönstrad i färger som på avstånd ser ut som enfärgat.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *