Uncategorized

Så löser du alla utgifter i jul

Julen kan vara ekonomiskt tuff för många. Mycket ledigt, resor till släktingar och mycket inköp som ska göras. I min familj har vi dock bestämt att vi inte ska ge några julklappar till varandra i år, vilket är väldigt skönt. Ingen av oss har egentligen lite pengar, men det känns bra att inte bara utbyta prylar eller kläder för en gångs skull. 

 

Jag har skrivit ihop en liten lista med tips om hur du kan spara in några slantar inför jul. Så det kanske inte svider lika mycket i plånboken när du ska köpa julklappar eller göra andra inköp. 

Budget

Lägg upp en budget. En budget gör det enklare för dig att hålla dig inom vissa ramar. Du kommer att märka att detta drar ner på onödiga inköp och på så sätt resulterar i att du spenderar mindre pengar. Vilket i sin tur gör att du har en lite extra i julkassan.

 

Köpstopp

Ge dig själv köpstopp i en vecka, eller i alla fall i några dagar. Att göra det förbjudet att handla på ett tag är inte bara bra för kontot, utan det sätter även självdisciplinen på prov! 

Se det som en utmaning! 

Du klarar det!

 

Lån

Detta är inte bara inför jul utan detta är ett allmänt tips att spara in lite. Se över dina lån, jämför dina lån, du kanske kan samla dem och på så sätt komma ner i ränta lite? Du kan läsa mer om detta på Alltomsmslan.se/lan-utan-uc

 

Sälj

Du har säkert kläder, skor, prylar eller teknik som ligger hemma utan att någon använder dem. Sälj sälj sälj! Det som inte används ska säljas! Även om du inte får 1000 lappar för det du säljer så är det i alla fall mer än vad du får om du inte säljer det. Skönt också att bli av med saker. 

 

Loppis

Lucky you – att det är inne och modernt med inslag av gamla/vintagegrejer i hemmet. Jag själv har gjort massa fynd på loppis, till exempel jättefina ljusstakar som jag ska ge bort i julklapp. Ett tips till dig; det kanske finns någon i familjen som skulle uppskatta loppisfynd i julklapp?

Snåla med det tråkiga

Att köpa och betala massa pengar för toalettpapper och tvättmedel är nog det tråkigaste som finns. Jag har själv inte tänkt på det innan – men man kan ju lika gärna snåla ordentligt med detta då, alltså kolla verkligen vilket som är billigast, håller längst etc. 

 

Använd rabatter

Använd alla rabatter du kan. Innan du handlar något online – googla butikens namn och rabattkod så kanske du får fram en. Detta gäller även rabatter i matbutiker, gå in på dina favoritmatbutikers hemsidor och kika vilka rabatter som finns just den veckan. Och planera veckans matsedel utefter det. Är du student; glöm inte kolla Mecenat eller studentkortet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.