Ett mer hållbart ekonomiskt liv på

Samarbete med ta-lån.com

Att leva med hållbart är något som är mer trendigt än någonsin och du kan faktiskt leva mer hållbart även med din ekonomi. För mig innebär det att jag inte slösar på onödiga saker och tänker igenom mina köp lite extra. Personligen är jag rätt usel på att hålla igen på mat. Har man väl bestämt sig att man vill leva ett mer ekonomiskt hållbart liv så kan det vara svårt till en början, då är ett bra tips att läsa på  ekonomibloggen för att ha en grunt att stå på.

Ett bra tips för ett mer ekonomiskt liv kan vara

  • Det kan vara till exempel att om du har flertal dyra lån och betalar onödiga räntor,  att låna pengar utan UC och  spara in pengar på avgifterna och samla lånen.
  • Börja planera årets utgifter och skapa olika sparande för olika saker, jul, semester, resor för att leva lön till lön och få rum med detta är väldigt svårt om man inte råkar ha lön på 40 K +.
  • Det sägs att i varje förråd finns det saker vi inte behöver för 6000 kr, dessa kan vi sälja av och känna oss fria.
  • Undvika dyra after works varje helg!

Personligen ska jag verkligen försöka bli bättre på detta med leva ekonomisk,  då jag inte brukar leva efter en budget (vilket är ett stort misstag, jag vet) men jag brukar sträva efter tjäna mer pengar varje månad och därmed öka min budget. Jag tycker dock att livet ska gå ut på annat än att konsumera och en stor frihet för mig är att bara veta om jag bara vill så kan vara ledig i ett halvår om jag skulle känna för det. Men det tar sin tid till förändring, in nötta vanor är svåra att förändra men det går om man vill men det kan verkligen behöva att man analyserar sitt beteende, att dra kortet varje dag utan eftertanke är en enkel vana att bli van med.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.