Hälsa

Rengör din mobil på sätt och undvik smittspridning

Vid höst/vinter kommer alltid influensan och vi behöver tänka till lite extra med vår hygien för att hålla oss friska. Ett superbra tips är att se till att rengöra sin mobiltelefon regelbundet.

Faktum är att vi många gånger spritar våra händer, men vad spelar det för roll om våra smutsiga händer innan rört vid mobiltelefonen som vi sedan håller i när vi äter något med händerna? Det hjälper inte.

Din mobiltelefon kan vara en bärare av mikrobiella livsformer, inklusive bakterier. När och hur du rengör din. telefon under COVID-19-utbrottet

Skapa dig en rengöringsrutin för din mobil

När jag kommer innanför mitt hem så spritar jag av min mobiltelefon och mina händer. Mitt hem vill jag ska vara en safe zone från bakterier. Jag ser även till att byta kläder så att jag inte går runt i mitt hem med kläder som jag suttit på exempelvis en buss. 

 

Denna omställning kan verka ganska så jobbig i början men du kommer få in en vana! Här kan du läsa om handfasta tips om hur du håller din mobiltelefon fri från virus! Rengör din mobiltelefon på bästa sätt.

Enligt mig är det det säkraste alternativet är torkdukar. Som rekommenderas av varumärken som Apple och Google är det att använda en 70% alkoholhalt. Det har lagom med vätska så att du inte råkar blöta ner din mobil. 

Har du varit och gymmat är det superviktigt att du rengör mobilen. Det sista jag gör innan jag lämnar gymmet är att tvätta händerna och rengöra mobilen. Jag tvättar även kläderna direkt. 

Vi människor tenderar att röra oss i ansiktet i våra slemhinnor och på så vis bli sjuka. Hur många gånger har du inte hälsat på någon och sedan ätit med den handen? Det är något som inte faller mig. Jag rengör även min dator med wipes för att hålla den fräsch. Det är roligt att det rent och virusfritt.

Viktigt:

Droppar kan landa på ytor och föremål och överföras genom beröring. En person kan få COVID-19 genom att röra vid ytan eller föremålet som har viruset på sig och sedan vidröra deras egen mun, näsa eller ögon. Spridning från berörande ytor tros inte vara det viktigaste sättet viruset sprider sig på.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *