Hälsa

Prp behandling

Igår var jag iväg min andra hårbehandling hos Akacia Medical för att få tillbaka mitt hår, eller rättare sagt få det att växa till sig fortare och starkare som det var förr innan jag började med löshår 2007 och inte direkt vilat håret. Stackars hårrötter!

Steg för steg med PRP

 1. När man gör Prp så tar man ta ut ett rör blod från armen och snurrar runt det i en centrifug maskin och så delas blodet i  två sikt. Detta gula är PRP (plasma) och innehåller det bästa från ditt egna blod.
 2. Hårbotten tvättas med samma vätska man tvättar med vid operation för det ska bli sterilt.
 3. Hårbotten bedövas.
 4. Plasman injiceras, och det gör inte ont då man är bedövad.

Blodplasman (Det gula) (trombocyter) injiceras med små stick i hårbotten. Detta får igång blodcirkulationen och celldelningen, vilket i sin tur leder till att svaga hårsäckar återhämtar sig.

Fördelar med Prp hårbehandling:

 • Naturlig.
 • Säker.
 • Kan bromsa håravfall.
 • Man kan göra PRP om man tex varit sjuk och tappat hår, fött barn och fått tunnare hår, i förebyggande syfte, me även på kala fläckar pga av stress, Alopecia med mera.

Mina tankar och recension:

Jag älskar Prp hårbehandling då den är så naturlig och säker. Jag upplevde redan efter 3 veckor att jag fått stubb i hårbotten. Hår som växer ut!

Hårkliniken har helt nya lokaler och Firo som tar hand emot patienterna har ett bra bemötande så jag kände mig direkt i trygga händer.

Priset var bra, speciellt om man köper en kur. Så går du i liknande tankar så rekommenderar jag dig boka en gratis konsultation hos Akacia medical , dom gör även andra behandlingar som hårtransplantationer med mera.

Här är mina före och efterbilder som jag lagt in i efterhand. 3 månader mellan bilderna

(3) Comments

 1. Sandra says:

  Hej!
  va spännande att u känner dig nöjd.Jag ska ev göra prp behandling, och ville kolla med dig om du är nöjd och om du märker skillnad nu när det gått ettag
  Mvh
  Sandra.

  1. missjennie says:

   Hej, mitt hår har växt på väldigt. Nu när du säger det ska jag fota min hårbotten med efterbilder här nu i veckan. Kan lägga upp det på bloggen 😉

   Känns nästan som om behandlingen även påverkar delar där jag inte gjort, för jag har fått mängder med småhår uppe på huvudet. Ska boka in en till behandling också. PRP användes mycket inom kirugin för skadade knän och leder så jag tror verkligen på dess läkande effekt 🙂

   hls

 2. […] Läs mer om min behandling ett förgående inlägg och hårkliniken här –> prp […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.