Hälsa

Proteinpulver som måltidsersättning

Det är känt sedan läge att proteinpulver kan fungera som måltidsersättning. Vill du ha en balanserad kost mellan fett, protein och kolhydrater kan proteinpulver vara en bra ide ta tillskott om du vill vara säker få i dig tillräckligt mycket.

Jag har en kosthållning som baseras på en speciell fördelning ”macros” och där jag äter 71 gram protein per dag. Det är ganska så mycket protein för vara mig så jag har valt att köpa hem protein pulver denna gång från protein.se i smaken choklad och mint som var super god 🙂

Proteinpulver som måltidsersättning

Jag har under mina år provat olika måltidsersättningar, dock ser jag det mer lite som ”mat på språng” tillägg i kost. Som nu när jag vill enkelt få upp mina proteinintag. Håller man en viss diet kan det bli ganska så kostsamt att behöva laga stora mängder mat och det kan bli ekonomisk vinning med måltidsersättning som man blandar själv.

Ett tag köpte jag en hel del färdigblandad Nutrilett i Pressbyrån tills en dag då jag insåg vad det innehöll och hur dyrt det var. Efter det har jag inte slösat en enda krona på dom. Billigaste är att blanda sin egna protein måltidsersättning, med pulver och vatten eller mjölk!

Det finns en uppsjö olika proteinpulver och jag går på smaken vs att det behöver vara helt veganskt. Hade en gång ett veganskt proteinpulver som inte gick att dricka upp. Då insåg jag att det är pulver vs pulver!

Jag köpte dessa”  SLIM MÅLTIDSERSÄTTNING 34 PORTIONER”  399 KR MED FRI FRAKT!

Pris per måltid: 11,73 kr 

Till det köpte jag deras shaker som har som en kula metal som slår sönder pulvret bättre än traditionell shaker så den kan jag verkligen rekommendera att du köper till faktiskt. För hur trevligt är det med klumpar? Nu får jag min shake helt klumpfri!

 Protein håller dig mätt längre

Magert kött fisk eller rent protein. Protein tar längre tid för kroppen att bryta ner så håller du dig också mätt under längre tid. När man vill hålla sig nyttig vill man för den delen inte gå runt hungrig! Vill man hålla nere på kalorierna vill man kanske hålla sig kring cirka 1450 kcal per dag som kvinna om man vill gå ner i vikt.

Det är viktigt köpa protein pulver som har högt innehåll protein, det kan verkligen skilja sig åt. Det vet jag för jag lagt några timmar på att jämföra.

Innehåll protein per 100 gram

Protein slim mint choklad innehåller 36,8 g/per 100 gram

 

Summering jag är nöjd, jag kommer ev fylla på med fler smaker jag testar osv!

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.